Ga naar hoofdinhoud

Texelse successen voor Kiki Pols

Kiki Pols met Esprit (v. San Remo)

Dit weekend is het 'Texel-weekend'. Ook subtop-amazone Kiki Pols ging met haar Esprit (v. San Remo) naar het eiland om twee dagen achter elkaar te kunnen starten. Vrijdag overtuigde Pols en haar ijverige vos door zowel de Prix St. Georges alsook de Intermediaire I te winnen met scores van 66,10% en 65,66%. 

Met vrijdag twee goede Lichte Tour-proevend die beide goed waren voor het oranje lint, was Pols zaterdag favoriet. Zaterdag kon ze echter in haar reguliere Prix St. Georges-proef haar koppositie niet vasthouden. Ze moest nu genoegen nemen met een derde plek, achter Marjan Hooge met Ego Tripper Texel (66,84%) en winnares Grieteke Oldenburger die met Fysio Hippique’s Flabbergasted OSN (v. Uphill) een hele goede proef neerzette die beloond werd met 67,35%.

De Kür-winst ging wel weer naar Pols met 70,94%. “Ik heb echt fijn kunnen rijden op Texel. Het was mijn eerste keer hier, maar het is super leuk. Helemaal met dit weer, dat is echt een cadeautje. Ik heb beide dagen hele fijne proeven kunnen rijden, al had ik zowel gisteren als vandaag foutjes in een serie, maar mijn doel was om meer gedragen en echt bewust door de proef te rijden en dat ging heel goed. Zaterdag zelfs nog wat beter. Echt leuk om op zo’n meerdaagse de progressie te voelen. In de kür was Esprit misschien nog wel het beste”, aldus de leerlinge van Adelinde Cornelissen die naar eigen zeggen met sprongen vooruit is gegaan sinds ze bij haar traint.

Oranje linten voor Waaijenberg

In het ZZ-Zwaar was het tevens een Veluwse dame, net als Kiki Pols, die de oranje linten wegkaapte. Stefanie Waaijenberg sloeg tweemaal een dubbelslag met haar zelfopgeleide Fame. Ze won vrijdag beide proeven overtuigend met scores van 67,36% en 64,86%, al was Fame in de tweede proef wat vermoeid door de wachttijd tussen de twee proeven in. “Zaterdags was de vermoeidheid nog wel wat te voelen, daarom hadden we wat foutjes”, vertelt de amazone. Toch won ze wederom beide proeven, al waren de scores nu wat minder hoog.

Voor zondag hebben de dames een strandrit gepland, waarna ze met al hun oranje linten terug naar huis gaan.

Bekijk hier de uitslag van vrijdag en hier de uitslag van zaterdag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook