Ga naar hoofdinhoud

Thamar Zweistra ziet drie paarden vertrekken

Thamar Zweistra met Erina. Foto: Jessica Pijlman

In korte tijd heeft Thamar Zweistra afscheid genomen van drie van haar wedstrijdpaarden. Het Lichte Tour-paard Hexagon’s Grandville (v. Hexagon’s Louisville) werd onlangs verkocht. Verder is de door Zweistra naar de Grand Prix opgeleide Oldi (v. Swagman 2) teruggekeerd naar zijn Hongaarse eigenaresse Jazmin Yom Tov. Daarnaast is ook Lichte Tour-paard Ernina (v. Jazz) verkocht aan de in Nederland gevestigde Yom Tov.

De zevenjarige Grandville werd als veulen aangeschaft door Stal Hexagon. Thamar Zweistra bracht de 1,80 m grote ruin vorig indoorseizoen een aantal keer uit in het ZZ-Zwaar en debuteerde afgelopen augustus op de Subtopwedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland in de Prix St. Georges. In de training thuis beheersde Grandville de oefeningen van de Grand Prix.

Oldi naar Yom Tov

Oldi werd sinds zijn vijfde jaar getraind door Zweistra. Het duo was vervolgens zowel nationaal als internationaal succesvol in de Lichte Tour. De Oldenburger werd verkocht aan Jazmin Yom Tov die hem vorig jaar internationaal bij de young riders uitbracht. Daarna keerde hij terug naar Zweistra met oog op zijn verdere opleiding richting het hoogste niveau. Nadat Zweistra hem afgelopen weekend met dik 66% klasseerde in de Grand Prix, zat haar taak erop en keerde Oldi terug naar Yom Tov.

Dubbele CDI-winst Erina

Het derde paard dat de stallen in Schore heeft verlaten is Erina. Zweistra reed de elitemerrie afgelopen voorjaar op de KNHS Indoorkampioenschappen Lichte Tour en debuteerde kort daarna internationaal. Hoogtepunt was CDI Budapest van vorige maand. Daar won het duo zowel de Prix St. Georges (72,382%) als de kür (74,700%). “Nog een afscheid vandaag”, aldus Zweistra. “Erina en ik hebben samen een fantastische tijd gehad met heel veel ups en een paar downs. Ik heb heel veel lessen geleerd van deze geweldige merrie.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook