Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon koopt eigen accommodatie: ‘Een droom die uitkomt’

Exclusief
Na jaren op verschillende locaties stallen te hebben gehuurd, is met de aankoop van een eigen accommodatie de grote wens van Theo Hanzon is vervulling gegaan. "Vandaag heb ik getekend en ook de sleutel gekregen. Een eigen stal was al jaren mijn grote droom en ik ben super blij en ook heel trots dat het nu gelukt is", vertelt de 36-jarige ruiter enthousiast over zijn nieuwe stek in het Brabantse Haaren. 

Tot nu toe voerde Theo Hanzon zijn bedrijf op gehuurde stallen en wisselde verschillende keren van accommodatie. “Met mijn eigen paarden, trainingspaarden en lesklanten heb ik een druk bedrijf. Het was niet altijd makkelijk om dat in een bestaand bedrijf van iemand anders in te passen. En je bent altijd afhankelijk van anderen”, legt de ruiter uit over zijn wens om ooit te beschikken over een eigen accommodatie.

Verkoop toppaarden

Doordat Hanzon vorig jaar van twee van zijn toppaarden – Fallatijn (v. Vivaldi) en Eddieni (v. Johnson) – verkocht, beschikte hij over de financiële middelen om een eigen accommodatie te kopen. “Dat waren twee hele waardevolle paarden en in de bloei van hun leven. Hoewel het sportief natuurlijk jammer was, is het een bewuste keuze geweest. De verkoop gaf mij mogelijkheden waar ik de rest van m’n leven plezier aan heb.”

Andere keuzes

Het aanhouden van een toppaard is ook maar betrekkelijk ondervond Hanzon. “Destijds heb ik Spargo voor m’n eigen carrière in de sport aangehouden, maar dat verliep met ups en downs. Zowel Spargo als Idar (Hanzons eerste Grand Prix-paard, red) heb ik bij mij met pensioen laten gaan en een sportieve carrière is relatief van korte duur. Met Fallatijn en Eddieni heb ik andere keuzes gemaakt met oog op mijn eigen toekomst.”

Lange zoektocht

De zoektocht naar een geschikte accommodatie begon een jaar geleden. “Mijn budget was toch enigszins gelimiteerd. Maar ik had wel veel wensen voor de paardenaccommodatie en wilde graag naar Brabant. Daarnaast heb ik geen partner of kinderen en hoef dus ook geen groot woonhuis. Dat alles bij elkaar beperkte de keuze. Het was een lange zoektocht maar dit complex in Haaren is helemaal wat ik zocht.”

Complete accommodatie

De nieuwe stek van Hanzon ligt op 1,3 hectare grond en beschikt over 36 boxen, een binnenbaan van 20 x 60 m, een buitenbaan van 20 x 60 m, een overdekte molen, een overdekte longeercirkel, paddocks, weides, een gastenverblijf en een inpandig appartement waarin Hanzon zijn intrek neemt. “Voor de paarden is het een superaccommodatie. Daarnaast kan ik buitenlandse trainingsklanten ontvangen en kunnen stagiaires intern verblijven”, vervolgt de ruiter enthousiast.

Oog op de toekomst

Hanzon beschikt momenteel over twaalf paarden en is van plan de overige boxen op zijn nieuwe stal aan één of twee professionele ruiters te verhuren. “Het is te groot voor mij alleen en ook wel een beetje eenzaam. En het motiveert ook als je een andere ruiter om je heen hebt. Met oog op de toekomst is deze hoeveelheid stallen heel aantrekkelijk. Mocht ik zelf ooit minder gaan rijden of te oud worden, dan kan ik hier toch mijn inkomen uit genereren”, aldus Hanzon over het acht jaar oude complex waar voorheen een pensionstal was gevestigd.

Voor een paar jaar vanaf

De komende weken gaan de ouders van Hanzon en een werkploeg de accommodatie gereed maken. “Het is heel functioneel gebouwd en er hoeft eigenlijk niet zo veel aan te gebeuren. In de tuin zit nog wat werk maar dat komt later wel. Voor nu gaan we alles schoonspuiten en verven. Dan ben ik daar voor een paar jaar vanaf”, vertelt Hanzon lachend die momenteel nog in Leur gevestigd is.

Twee linkerhanden

“Door de hulp van m’n ouders kan ik in Leur doorgaan met rijden en lesgeven. Ik ga dan heen en weer pendelen om te kijken hoe het in Haaren gaat. Dat is beter want ik heb twee linkerhanden en kan alleen maar paardrijden!”, besluit Hanzon die hoopt over twee weken zijn intrek te kunnen nemen in zijn nieuwe accommodatie.


De nieuwe accommodatie van Theo Hanzon in Haaren

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook