Ga naar hoofdinhoud

Theo Timmerman: Mysterie gedrag paarden in Horst opgelost

Twee van de ervaren vierspanpaarden van Theo Timmerman waren vorige week niet zichzelf  tijdens de internationale menwedstrijd in Horst. Timmerman eindigde op de ongebruikelijke 19e plek, maar weet nu waarom: De paarden bleken al maanden verontreinigd drinkwater tot zich te nemen. 

“Tijdens de dressuur probeerden de ervaren Mister en Boy elkaar uit de piste te drukken”, verklaart Timmerman op zijn Facebook-pagina.
Een dag later bij de vaardigheidsproef was het al niet veel beter, en besloot de vierspanrijder de paarden niet meer in te zetten bij de marathon.

Timmerman liet de paarden nakijken door een dierenarts, en de uitkomst was “even schokkend als simpel”, aldus de bronzen-medaille winnaar van Caen. “Het gedrag werd veroorzaakt door de slechte kwaliteit van het water dat de paarden al maanden dronken. Het bleek dat de nieuwe stallen waren aangesloten op de wel in plaats van het leidingwater. De testresultaten van het water waren vreselijk, het water bevatte zware metalen zoals cadmium, je zou er geeneens je groente mee moeten besproeien.”

De dierenarts heeft drie paarden een infuus gegeven om het herstel te bespoedigen. Uiteraard is de situatie van invloed op het trainingsschema van de vierspanrijder, maar die verklaart: “We zijn blij dat we weten waar de problemen vandaan komen en we zien al verbetering in de paarden”.

Ook heeft hij nog een tip: “check je water!”

Bron: Facebook Theo Timmerman

2 reacties op “Theo Timmerman: Mysterie gedrag paarden in Horst opgelost

  • Annemarie

    Cadmium in het oppervlaktewater! Dat is heel erg zorgelijk. Ik hoop dat de familie Timmerman dit onmiddellijk doorgeeft aan het waterschap. Mogelijk is er een riooloverstort in dit gebied die de veroorzaker is. Oppervlaktewater mag geen zware metalen bevatten! Familie Timmerman als jullie dit nog niet gemeld hebben geef dan asjeblieft zo spoedig mogelijk de analyseresultaten aan het waterschap door!

  • g

    in nederland waar het water goedkoop is , gaan we toch geen putwater gebruiken, in de melkveehouderij wordt deze fout vaker gemaakt , maar bij paarden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.