Ga naar hoofdinhoud

Tien Deense hengsten geslaagd

Er heerste gisteren een uitbundige stemming op het Tørring Ridecenter, waar veertien jonge hengsten eindexamen deden na hun 35-dagentest. Er deden vier driejarige springhengsten, zes driejarige dressuurhengsten en vier vierjarige dressuurhengsten mee aan het onderzoek onder leiding van Torben Frandsen.

Vijf van de zes aangeboden driejarige dressuurhengsten slaagden en kregen een totale score van 800 punten of meer.
De winnaar was Hesselhøj Donkey Boy (v. Dancing Hit) met in totaal 889.5 punten.

Bij de driejarige springhengsten kreeg Frodo Ash de hoogste punten van de drie hengsten die werden goedgekeurd. Deze zoon van Favorit Ask kwam in totaal uit op 822 punten.

Bij de vierjarige dressuurhengsten werden twee van de vier hengsten goedgekeurd. Blue Hors Farrell kreeg de meeste punten. Deze zoon van Furstenball kwam uit op 856.5 punten.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron: Ridehesten

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook