Tien genomineerden voor titel beste ruiter van 50 jaar Indoor Brabant

Het gaat er deze keer niet om wie er de beste dressuur- of springruiter van het jaar is geworden op Indoor Brabant, maar wie er verkozen wordt tot beste dressuur- of springruiter van de afgelopen vijftig jaar. De KNHS heeft op verzoek van Indoor Brabant aan verschillende topcoaches gevraagd wie zij de beste ruiter vondenen daaruit volgde een top 5 in beide categorieën. De rest hangt nu af van de stemmers.

In de afgelopen jaren zijn er vele mooie kampioenschappen verreden in de piste van Indoor Brabant. Iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan de dressuur- en springwedstrijden die gehouden worden in de Brabanthallen in Den Bosch. Memorabel zijn de overwinningen van Jos Lansink met Libero H. in de eerste Wereldbekerfinale Springen in 1994 en de winst van Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival in de Wereldbekerfinale Dressuur in 2012. Of wat te denken van de combinatie Anky van Grunsven en Bonfire: zesmaal achter elkaar wonnen zij de Wereldbekerwedstrijd Dressuur op Indoor Brabant.

Geschiedenis

De geschiedenis gaat verder terug met overwinningen van Piet Raijmakers Sr., Isabell Werth en Edward Gal. Alleen de vraag blijft: “Wie is de allerbeste dressuur- en springruiter die we ooit op Indoor Brabant hebben gehad?”

Dressuur

De vijf dressuurruiters, die zijn overgebleven en waar op gestemd kan worden zijn Imke Schellekens-Bartes, Adelinde Cornelissen, Isabell Werth, Edward Gal en Anky van Grunsven.

Springen

Bij de springruiters kan gestemd worden op Meredith Michaels-Beerbaum, Piet Raijmakers sr., Franke Sloothaak, Jos Lansink en Ludger Beerbaum.

Winnaars

De uitslag van de verkiezing zal tijdens Indoor Brabant bekendgemaakt worden en dan weten we wie de beste dressuur- en springruiters zijn in de geschiedenis van Indoor Brabant.

Stemmen kun je hier

Bron: Indoor Brabant

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
12 reacties op Tien genomineerden voor titel beste ruiter van 50 jaar Indoor Brabant
 1. 1

  Ik heb geen Facebook maar de uitslag lijkt me ontegenzeggelijk dat Libero met Jos dit met glans winnen !

 2. 2

  Mis John whitaker , a legend…

 3. 3

  Zonder twijfel, Jos Lansink.

 4. 4

  Edward Gal IS the best most tactful, talented rider ever. Holland should consider him a national treasure.

 5. 5

  Anky blijft voor mij de topamazone. Met alle respect voor de andere ruiters en amazones

 6. 6

  Edward Gal est le plus élégant, le plus fin, le plus discret à cheval. Il fait qu’un avec sa monture. Il est exceptionnel

 7. 7

  Edward Gal is simply an amazing Dressage rider. He represents elegance, inspiration, perfection and “oneness” with his horses. Someone I try to emulate in my own riding and someone I watch for inspiration.

 8. 8

  Edward Gal

 9. 9

  Edward Gal !!! The most freak of nature ever to sit on a horse. A true legend

 10. 10

  Is het toevallig dat de beste ruiters ook diegene zijn die winnen?
  Ken ook hele goede ruiters die nooit hebben gewonnen. Maar best in dit rijtje zouden passen.

 11. 11

  Edward Gal !

 12. 12

  Edward Gal. He is truly the best dressage rider in the world.