Ga naar hoofdinhoud

Tien genomineerden voor titel beste ruiter van 50 jaar Indoor Brabant

Het gaat er deze keer niet om wie er de beste dressuur- of springruiter van het jaar is geworden op Indoor Brabant, maar wie er verkozen wordt tot beste dressuur- of springruiter van de afgelopen vijftig jaar. De KNHS heeft op verzoek van Indoor Brabant aan verschillende topcoaches gevraagd wie zij de beste ruiter vondenen daaruit volgde een top 5 in beide categorieën. De rest hangt nu af van de stemmers.

In de afgelopen jaren zijn er vele mooie kampioenschappen verreden in de piste van Indoor Brabant. Iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan de dressuur- en springwedstrijden die gehouden worden in de Brabanthallen in Den Bosch. Memorabel zijn de overwinningen van Jos Lansink met Libero H. in de eerste Wereldbekerfinale Springen in 1994 en de winst van Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival in de Wereldbekerfinale Dressuur in 2012. Of wat te denken van de combinatie Anky van Grunsven en Bonfire: zesmaal achter elkaar wonnen zij de Wereldbekerwedstrijd Dressuur op Indoor Brabant.

Geschiedenis

De geschiedenis gaat verder terug met overwinningen van Piet Raijmakers Sr., Isabell Werth en Edward Gal. Alleen de vraag blijft: “Wie is de allerbeste dressuur- en springruiter die we ooit op Indoor Brabant hebben gehad?”

Dressuur

De vijf dressuurruiters, die zijn overgebleven en waar op gestemd kan worden zijn Imke Schellekens-Bartes, Adelinde Cornelissen, Isabell Werth, Edward Gal en Anky van Grunsven.

Springen

Bij de springruiters kan gestemd worden op Meredith Michaels-Beerbaum, Piet Raijmakers sr., Franke Sloothaak, Jos Lansink en Ludger Beerbaum.

Winnaars

De uitslag van de verkiezing zal tijdens Indoor Brabant bekendgemaakt worden en dan weten we wie de beste dressuur- en springruiters zijn in de geschiedenis van Indoor Brabant.

Stemmen kun je hier

Bron: Indoor Brabant

12 reacties op “Tien genomineerden voor titel beste ruiter van 50 jaar Indoor Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.