Ga naar hoofdinhoud

Tinka’s Boy ondergaat stamceltechniek

ST.JOSEFEN – Om maandenlange boxrust te voorkomen en het geneesproces te bevorderen, is Tinka’s Boy (Zuidpool x Nurzeus) geopereerd voor de peesblessure die hij in december in La Coruna opliep. Het topspringpaard van Markus Fuchs staat sinds drie weken in kliniek Sudenhof in Hagen. Tinka’s Boy is niet zozeer geopereerd aan de pees zelf, maar heeft de nieuwe stamceltechniek ondergaan. Stamcellen uit het beenmerg van het borstbeen van het paard zijn ingebracht in de gekwetste pees en moeten deze herstellen. Stamceltherapie laat weer peesvezels op de beschadigde plek uitgroeien, waardoor functioneel herstel mogelijk wordt met behoud van de elasticiteit. De methode heeft een hoog slagingspercentage. De artsen voorspellen dat Tinka’s Boy, die goed op de behandeling reageert, over een half jaar weer gereden kan worden. Of hij desondanks toch weer terugkomt in de topsport is nog niet zeker. Er wordt binnenkort in ieder geval gestart met zwemtraining, zodat de pees in het linkervoorbeen niet overbelast kan raken. Ondertussen wordt de hengst wel ingezet voor de fokkerij.JH. (overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook