Ga naar hoofdinhoud

Tocht van twintig jaar bijna klaar

Foto Lonneke Ruesink

Ondanks enkele onderbrekingen mag de reis van Guenter Wamser met recht een flínke rit genoemd worden. Twintig jaar geleden begon zijn reis in Patagonië, in het zuiden van Zuid-Amerika. Nu heeft hij bijna zijn eindpunt bereikt: de noordelijke top van Alaska. Daarmee heeft de Duitse avonturier meer dan 25.000 kilometer te paard afgelegd.

Momenteel is er geen contact met Wamser. Maar volgens CuChullaine O’Reilly van de Long Riders’Guild bevinden Wamser en zijn partner Sonja Endlweber zich in het bovenste deel van Alaska.

In 1994 vertrok Wamser vanuit Patagonië, via Chili, Bolivia, Peru en Ecuador. Dit deel duurde vijf jaar. Na een pauze van twee jaar rijdt hij in 2001 verder: door Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador en Guatemala. Na vier jaar bereikt hij Mexico. In Mexico moet hij zijn Criollo-paarden uit de Pampas achterlaten, omdat ze vanwege een infectieziekte de Verenigde Staten niet in mogen. Met vier mustangs vervolgt Wamser in 2007 zijn weg. De Continental Divide Trail brengt hem via New Mexico, Colorado, Wyoming en Montana naar Canada.

Nu, na twintig jaar, lijkt de missie van de voormalig vliegtuigonderhoudstechnicus tot een geslaagd einde te komen. Alles volgens schema – volgens de website staan de eerste lezingen al voor januari gepland.

Bron: Horses / Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook