Ga naar hoofdinhoud

Tom Mariën krijgt slachtoffer paardenbeul in kliniek

Foto Lonneke Ruesink
Op Equitom, de kliniek van paardenarts Tom Mariën in Lummen werd maandag een paard binnengebracht waarvan het oor en een deel van de hoofdhuid was weggereten. Volgens de vermaarde dierenarts is de 19-jarige Surprise het slachtoffer geworden van een paardenbeul. 

De eigenaren van Surprise troffen hun paard maandag zonder oor in zijn wei in het Waalse Andenne, nabij Namen, aan. “We wisten niet wat we zagen toen we Surprise maandagochtend in de wei onder het bloed terugvonden”, meldden de eigenaren aan Het Belang van Limburg.

Zij brachten hun paard vervolgens naar Tom Mariën, die het dier met spoed opereerde. “Voorlopig heb ik het beestje kunnen redden”, zegt Mariën, die honderd procent zeker is van kwaad opzet. “Het oor is er wellicht met een groot mes afgehakt.”

Oor niet gevonden

Volgens de eigenaren was er namelijk geen enkel mogelijk object of plaats op de weide waaraan het paard zich op deze wijze kon verwonden. Het oor van Suprise werd ook niet teruggevonden.

Ook de dierenarts die het paard ter plaatse onderzocht heeft, vermoedde onmiddellijk een verminking door een paardenbeul. Aan een boom in de wei is namelijk bloed gevonden. Men vermoedt dat het paard daaraan is vastgebonden en daarna verminkt.

Klik hier voor foto’s van het paard. Beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bekijk hier de video met interview met Tom Mariën en Surprise op de kliniek

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HBvL/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.