Ga naar hoofdinhoud

Topsporters halen Getuigschrift Veetransport

Gisteren vond op het KNHS-centrum in Ermelo het examen voor het Getuigschrift Chaffeur Veetransport plaats en hierbij waren onder meer eventingruiter Tim Lips en vierspanmenner IJsbrand Chardon. Zij slaagden allebei voor het examen. Als je beroepsmatig vee vervoert, is het per januari 2008 vanuit Europese regelgeving verplicht om in het bezit te zijn van het Getuigschrift van Vakbekwaamheid Chauffeur Veetransport.

Mensen die beroepsmatig paarden of vee vervoeren over een afstand van meer dan 50 kilometer moeten het getuigschrift bezitten. Sinds 1 januari 2009 mag BLOM Verkeersschool als eerste particuliere opleidingsinstituut in Nederland de opleiding en examens voor het officiële getuigschrift aanbieden. De opleiding duurt één dag en wordt eens per maand aangeboden in Etten-Leur, Tilburg en Ermelo. De dag begint rond acht uur en om drie uur ’s middag kan je deelnemen aan het examen.

Kijk voor meer informatie over het examen Getuigschrift van Vakbekwaamheid Chauffeur voor Veetransport op www.verkeersschoolblom.nl.


Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.