Ga naar hoofdinhoud

Totilas niet naar EK 2013

Paul Schockemöhle, de eigenaar van het dressuurfenomeen Totilas, heeft aan de Duitse krant Bild laten weten dat deelname aan de Europese kampioenschappen in Herning dit jaar niet langer het doel is voor Totilas en Matthias Alexander Rath.

De Wereldruiterspelen in 2014 zullen pas weer een doel vormen, volgens Schockemöhle. Vorig jaar juni verscheen Totilas voor het laatst in de wedstrijdring, namelijk op het Duitse kampioenschap in Balve. Dit seizoen lijkt het erop dat Totilas niet in de wedstrijdring zal verschijnen.

Totilas is herstellende van een blessure en eigenaar Schockemöhle laat weten dat wanneer Totilas weer verschijnt, het echt goed moet zijn.

Bron: Horses / Reiterrevue.de

12 reacties op “Totilas niet naar EK 2013

 • Yvonne Meijer

  Zullen we hem ooit nog een keer echt weer in vorm gaan zien? Wat denken jullie?

 • Corinne op de Laak

  Weet niet meer wat ik hier nu van moet vinden. Wat zou de echte reden zijn?

 • jacqueline van den heuvel

  Tegen die tijd zal er wel weer een prachtig verhaal de wereld in geholpen worden waarom Totilas en Rath NIET op de wereldruiterspelen zullen verschijnen.

 • Patty Devilee

  Om te huilen…. vind het nog steeds zo erg voor het paard, zo’n wereldster…. waarom mag hij niet terug naar waar hij hoort… in Nederland bij Edward Gal.. Wat triest..

 • Miranda Jansen

  Tja, eigenlijk verrast zulk nieuws rond Totilas niet meer. Jammer hoor.

 • Yvonne Kouwenberg

  Elke keer is het wel weer iets met Totilas. De manier waarop deze topper bij Edward is weggehaald, daar rust geen zegen op. Zonde van ’s werelds beste dressuurhengst.

 • Jan de Fanvan

  Dit is wederom een bevestiging van datgene waar het eigenlijk om gaat. Men heeft in Duitsland Totilas weg gekocht omdat men daar de concurrentie niet meer aan kon. Vervolgens probeert een semi-amateur er de top mee te bereiken. Totilas zal nooit meer op een groot concours lopen. Niet met Rath of welke ruiter dan ook. Schockemöhle zal hem ook niet te koop aanbieden. Overigens is dit niet de eerste keer. Er worden over de hele wereld op deze manier toppaarden uit de competitie weggekocht.

 • Corinne

  Raise your hand if you are surprised.

 • jitske van ravesteijn

  Beetje jammer…
  Alweer niet?
  Zovaak niet..!!

  Zucht…

  Laat NL hem maar weer kopen, of een ruiter die wel weet wattie met tootje moet.

 • Cvl

  Breng die zwarte parel naar mijn stal en dan zullen we hem eens verwennen met aandacht,grazen,bosritten,massages,en dan hopen dat hij “schoon”in z’ n prachtige hoofd zal worden.

  Dat paard zit in m’ n hart………….

 • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

  In 2014 wordt Totilas 14 jaar,dat is in mensenleeftijd uitgedrukt 37 jaar.
  Wil hij in staat zijn om een come back te maken op het allerhoogste podium,dan zou het echt een wonder zijn voor een paard wat een beschermd leven leidt in eenzaamheid. Een dier wat volgens hoge menselijke normen moet presteren in de dekdienst en verder trainen trainen trainen.
  Zou hij bv. wel eens een heerlijke galoppade mogen maken in het bos of over het strand,loopt hij wel eens lekker te grazen met soortgenoten in het vizier.
  Als een paard deze mogelijkheden niet heeft ,dan wordt hij depressief en raakt geestelijk in een neerwaartse spiraal. Het continu bestijgen van een fantoompaard,elke dag kilo’s krachtvoer en supplementen,poetsen,zadel op ,trainen,douchen,zonnehemel en dan weer op stal….ja …dan heeft hij alleen zichzelf nog en zijn frustraties,kleine ongemakken komen om de hoek kijken met soms grote gevolgen.
  Voor de liefhebbers is er altijd youtube nog…bv dit filmpje,toen hij als rissing star en nieuwkomer op 8 jarige leeftijd zijn debuut maakte in de grandprix http://www.youtube.com/watch?v=CL0S5re7sls
  Laatst hoorde ik een verhaal over een afgeknoedeld en door iedereen als “moeilijk en lastig”bestemmeld paard ,wat na vele eigenaren en omzwervingen uiteindelijk weer bij zijn eerste eigenaar terecht kwam…hij was ZO enorm uitgelaten,dat hij een half uur lang al hinnikend en met de staart in de lucht door het weiland galoppeerde…..HEIMWEE was de oorzaak van alles !(sehnsucht)

 • Agnes van den Broek -van Halewijn

  dressuur “fenomeen” tja , maak mij maar wakker als hij een keer echt mag gaan starten ,
  Totilas is nu Totalloss!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.