Ga naar hoofdinhoud

Totilas-veulen in Oldenburg voor twee ton geveild

Matthias Alexander Rath met Totilas

Paul Schockemöhle en Ann-Kathrin Linsenhoff - eigenaren van Totilas - moesten gisteravond op de eliteveiling van het Oldenburger Verband in Vechta tot maar liefst 200.000 euro doorbieden om eigenaar te worden van Total Recall. Dit hengstveulen van Totilas uit een moeder van Sandro Hit krikte het gemiddelde van de veulenprijs op tot 15.000 euro. Ook Finalsatz (Fidertanz x Romanov) zorgde met 51.000 euro voor de hoge gemiddelde prijs.

Het duurste rijpaard was met 250.000 euro de Sir Donnerhall-zoon Samhitas. Een Canadese koper had het laatste bod. Russen betaalden 100.000 euro voor Stoneman (v. Sandro Hit). De la Beauté (v. Don Romantic), de reservekampioene op het Bundeschampionat voor vierjarige rijpaarden, gaat voor 80.000 euro naar Groot-Brittannië.

De rijpaarden brachten in totaal 1.658.500 euro op, met een gemiddelde prijs van 38.570 euro per paard.

Bron: Horses

 

2 reacties op “Totilas-veulen in Oldenburg voor twee ton geveild

  • Silvia van der Horst

    Alweer: Schockemöhle lässt grüssen. Als je wilt dat je peperdure hengst ook komend seizoen nog een beetje dekt, mag dat best twee ton kosten. Van zijn prestaties tot dusver moeten ze het niet hebben. Ook de kinderen vallen lang niet altijd mee. Het is niet netjes maar een beetje leedvermaak heb ik wel. Hadden ze maar niet zo hoog van de toren moeten blazen en de tijd nemen.

  • Dick Weerts

    @Silvia, Ik wil zelfs nog iets verder gaan, all dit geen doorgestoken kaart si weet ik het ook niet meer. De kans dat ze ook echt 2 ton voor dit veulen gaan betalen lijkt me erg klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook