Ga naar hoofdinhoud

Toulouse, volle zus Parzival, overleden

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Eén van Nederland’s bekendste fokmerries is afgelopen nacht overleden. Het gaat om preferente elite-prestatiemerrie Toulouse (Jazz x Ulft), bekend als volle zus van het olympisch dressuurpaard Parzival van Adelinde Cornelissen. Toulouse werd achttien jaar en leverde veertien nakomelingen, waarvan het ZZ-Zwaar-dressuurpaard Genua TC (v. Charmeur) met Jeanine Nieuwenhuis de bekendste is.

Toulouse liep nog in de wei bij Jan Streppel uit Wilp, die zijn fokkerij samen met Stoeterij Beltmanshoeve van Stephan en Evelien Haarman voortzet. De merrie was een tweeling samen met Tuzla, die een paar maanden geleden na het veulenen overleed. Tuzla bracht onder meer twee Lichte Tour dressuurpaarden, waaronder de KWPN- en Oldenburg goedgekeurde hengst Armani (v. United). Ze zijn niet alleen volle zussen van Parzival, maar ook van de KWPN, AES en Oldenburg goedgekeurde hengst Fleau de Baian. Hij won al tweemaal het KNHS-indoorkampioenschap onder Adelinde Cornelissen: in 2017 in het ZZ-Zwaar en in 2018 in de Lichte Tour

Nakomelingen

Toulouse’s nakomelingen halen ook regelmatig het nieuws. Op het KNHS Indoorkampioenschap 2018 won haar zoon Genua TC knap zilver onder Jeanine Nieuwenhuis, nadat ze al deelgenomen hadden aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Bretagne-STR (v. OO Seven) liep met Lischa de Vos Zware Tour (Inter A/B/II) en twee nakomelingen van Zuidenwind zijn Z2-dressuur geklasseerd.

‘Het  was een bijzondere merrie voor ons’

“Het is spijtig dat Toulouse er niet meer is. Het was toch een bijzondere merrie voor Jan en ons, maar ze was op. Gelukkig hebben we er nog twee dochters van die we in de toekomst kunnen inzetten voor de fokkerij, zodat we nog lang plezier hebben van haar geweldige dressuurgenen”, vertellen Stephan en Evelien Haarman.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Toulouse, volle zus Parzival, overleden

  • Josta van engelen

    Hallo zouden jullie op de fb van tami hoag willen kijken dat is een beroemdevschrijfster ze heeft ooit feliki van ons gekocht, het eerste gp paard van madeleine witte. Ze heeft een prachtig eerbetoon aan feliki geschreven misschien aardig om dat toch even aan te publiceren. Feliki is dood gegaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook