Ga naar hoofdinhoud

Training KWPN-hengsten gaat door na beoordeling

Freeman VDL tijdens het verrichtingsonderzoek in 2013.

Nog zeven dressuurhengsten en elf springhengsten volgen het traject in Ermelo om via het najaarsonderzoek goedkeuring door het KWPN te verdienen. Maandag zijn de dressuurhengsten getraind door KWPN-hengstenkeuringscomissielid Marian Dorresteijn en vanmorgen was Hester Klompmaker van de springcommissie in Ermelo om de springhengsten te begeleiden.


Afgelopen dinsdag heeft de springcommissie alle springhengsten beoordeeld en woensdag waren de dressuurhengsten aan de beurt om zich te presenteren voor de dressuurcommissie. De dressuurhengsten hebben gisteren een ontspannen dagje gehad en met de springhengsten is op het crossterrein gereden. De hengsten blijven zo mooi fit en het afwisselende werk doet ze goed.

Komende week zijn er geen beoordelingen door de hengstenkeuringscommissie. De volgende beoordeling van de springhengsten is op dinsdag 29 oktober en de dressuurcommissie is weer in Ermelo op woensdag 30 oktober. Beide dagen beginnen om 8.00 uur

Klik hier voor een lijst met de nog deelnemende hengsten.

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook