Ga naar hoofdinhoud

Trendwatcher: ‘Neem innovatie nu eindelijk eens serieus’

“Ja, ik geef u, professional in de paardenhouderij, een schop onder uw kont.” Zo begint trendwatcher Etty de Boer haar column in het augustusnummer van Paardenkrant-Horses.nl Magazine. “Niet omdat ik het leuk vind (verre van dat), maar omdat het nodig is! De Nederlandse paardenhouderij raakt namelijk achterop.”

De leidende trends anno 2017 zijn gemak, dierenwelzijn en service, stelt Etty de Boer, equine tech/trendwatcher en innovatiecoach voor Equestrians of Tomorrow. Maar ook zaken als duurzaamheid, transparantie en nieuwe technologieën gaan volgens haar het verschil naar de toekomst maken, met als dominante en leidende technologie de digitalisering van alles wat leeft en bloeit.
“Deze nieuwe technologieën voor dieren, de zogenoemde ‘animal wearables’, maken welzijn en prestaties van paarden steeds meer inzichtelijk. Wat te denken van apps waarmee we 24/7 het welzijn van onze paarden checken? En ook rijtechnische zaken worden meetbaar. Deze equine toegepaste sensortechnologieën gaan het houden en het rijden van paarden drastisch en ook snel veranderen. Deze trends zijn het startpunt van vernieuwing en verandering. De belangrijkste bijdrage aan de groei van bedrijven bestaat de komende jaren dan ook uit het vermogen om mee te veranderen en, beter nog, mee te innoveren.”

Maar het Nederlandse hippische innovatieklimaat is – voor een land dat pretendeert de top te zijn – versnipperd en ondermaats, vindt De Boer. Zij roept paardensportend en -houdend Nederland op tot het serieus nemen van innovatie. “Geef het een structurele plek, stimuleer samenwerking en faciliteer toegang tot investeerders. En kijk over de grenzen van het hippische, leer van andere sporten en sectoren. Zo creëren we gezamenlijk een nationaal ‘hippisch innovatienetwerk’ van formaat. En u, individuele hippische ondernemer of ruiter, maak gebruik van aangeboden technische en digitale ondersteuning. Loop voorop! De grootste slag in de nabije toekomst ligt namelijk in het verrijken van de verkregen big data met technische wearables en digitale hulpmiddelen.”

Heeft Etty de Boer gelijk, moet hippisch Nederland innovatie serieuzer nemen? Maakt u gebruik van de nieuwste technologieën? Reageer op dit bericht met uw mening!

Lees de hele column van Etty de Boer in Paardenkrant-Horses.nl Magazine. Voor nog geen 4 euro per maand kunt u zich abonneren op Paardenkrant-Horses.nl Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.