Try-out 18+-ponyspringen smaakt naar meer

Zondag 25 januari organiseerde NRPS- afdeling Nood-Holland voor het eerst een ponyspringwedstrijd voor ruiters boven de 18 jaar. Vanuit het gehele land wisten volwassen ponyruiters de weg naar Assendelft te vinden.

“Met 56 starts konden we spreken van een goed gevulde middag”, vertelt medeorganisator Anita Vos, “Van NRPS-pony tot Haflinger, uiteindelijk deden er maar liefst zeven verschillende ponyrassen mee aan het concours.”

De meeste deelnemende pony’s vielen in de D- en E-maat, maar ook twee C-pony’s werden in het parcours gesignaleerd. “We hebben mooie combinaties gezien, waarbij de ruiters en amazones goed op hun pony’s pasten”, aldus Vos.

Ponyfokkers en –eigenaars lopen steeds vaker tegen het probleem aan dat er moeilijk jonge ruiters te vinden zijn die hun pony’s naar een bepaald sportniveau kunnen rijden. Kleine volwassenen bieden dan de uitkomst, maar in de reguliere springsport passen de afstanden tussen de hindernissen de pony’s niet passen.

“We hopen dat deze wedstrijd leidt tot een officiële versie, waarbij men ook voor winstpunten kan rijden. Tot die tijd organiseren wij deze 18+-ponyrubriek als extra klasse bij reguliere springwedstrijden.”

Op de website www.nrpsnoordholland.nl zullen de wedstrijden te vinden zijn. “Er is zelfs al een Vos Minicars 18+-Ponyspringen Cup 2015, waarbij ruiters één peilwedstrijd mogen rijden om zich te plaatsen voor de finale die op 18 juli tijdens CH Schoorl verreden zal worden”, besluit Vos.

Marco de Jong, afgevaardigde van het KNHS-springforum Noord-Holland kreeg van Vos de honderden motivatie-e-mails overhandigd die zij van volwassen ponyruiters ontvangen had.

Bron: Horses/Aangepast persbericht

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Try-out 18+-ponyspringen smaakt naar meer
 1. 1

  Prima initiatief, nu de dressuurpony`s nog ?

 2. 2

  Heb het zo ie zo altijd al waanzin gevonden dat de leeftijd pony of paard uitbrengen bepaalde.
  En het feit dat de ruiter op de pony past een mooi gezicht is of niet al helemaal kul. Geloof dat de kwaliteit van rijden en samenspel belangrijker is dan een te lange ruiter.

  Ben in elk geval al blij dat er een begin is………
  Nu afwachten of het blijvend is.