Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaarden imponeren op Indoor Friesland.

23okt 05 Te Leeuwarden traden op zaterdag 22 oktober de tuigpaarden voor het voetlicht.
In de limietklasse met zeven paarden was de overwinning voor Ufried (v.Patijn) met Derk Jan Mekkes. Ufried maakte zich zonder opzet heel chique in het front en danste heel lichtvoetig en best van de vloergaand rond. Uncle Sam (v.Ganges) ging in handen van Allert Zwaan naar de tweede plaats. Deze bruine werd steeds beter en profileerde zich als een fraai tuigpaard. Daarna mocht Egbert Emmink de vos United King (v.Jonker) opstellen.
Vervolgens was er de eerste wedstrijd in het kader van de Staalservice Zuidbroek Trophy 2005 competitie, een viertal wedstrijden opgezet door Stichting Het Vergulde Paard. De paarden voor deze competitie worden uitgenodigd. Juryleden waren Sietse van der Meer, Wim Jansen en Dini Brouwer. Deze stonden verdeeld over de baan en moesten door opsteken van bordjes hun individuele plaatsing bekend maken. De binnenkomst van de zeven deelnemende paarden was indrukwekkend. Getooid met de door de sponsor beschikbaar gestelde deken werden zij één voor één uitgenodigd de piste te betreden. In verzamelde draf presenteerden zij zich en dat was bijzonder imponerend. Om de volgorde van binnenkomst was geloot. Grooms, juryleden en rijders waren voorzien van dezelfde stropdas, waarbij de grooms in kostuum waren en ook dat gaf cachet aan de zaak. Na drie ronden zowel op de rechterhand als op de linkerhand werden de paarden in volgorde van binnenkomst weer opgesteld. Vervolgens maakte de jury hun visie kenbaar. De uitkomst van deze drie plaatsingcijfers leverde Kunstenaar (v.Fabricius) van Henk van Essen en geshowd door Andriene van de Laar de eerste plaats op. De vos weet echt show te brengen. Vanwege een gelijke score moest er om plaats twee en drie overgereden worden. Unaniem werd er toen gekozen voor Noorman (v.Ganges) van Willem de Heul met rijder Egbert Emmink waarbij de goedgekeurde hengst Torino (v.Jonker) van de HBC Stal met Harry van Middelaar naar plaats drie ging. Kosmos HG (v.Fabricius) van Henk Grol met Hanneke Mekkes werd vierde. Daarna volgden de goedgekeurde hengst Opgenoort (v.Jochem) van de HBC Stal met Robbie van Dijk, Oberon (v. Renovo) met Leendert Veerman en Tatchio (v.Waterman) met Dirk Mekkes.
Donderdag 27 oktober is tijdens de tuigpaardavond van NIC Zuidlaren de volgende wedstrijd. Op 4 december volgt dan Hengelo waarna op 30 december te Zuidbroek de finale plaatsvindt. Aansluitend brachten de tuigpaardrijders een showblokje met diverse aanspanningen. Bron Kwpn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.