Ga naar hoofdinhoud

Tussenstand NK, van der Vleuten behoudt vorm

Foto De Paardenkrant

Het derde onderdeel van het NK bracht onverwachte wendingen in het tussenklassement. De outsiders ontpoppen zich terwijl sommige topfavorieten in de stand naar beneden kelderen. Maikel van der Vleuten daarentegen is op koers naar een kampioenstitel.

Met VDL Groep Eureka heeft van der Vleuten misschien wel de fijnste merrie van het NK te rijden. De tienjarige schimmel liet een fenomenale ronde zien, die wegens een tijdsoverschrijding één strafpunt opleverde. Een tijdsoverschrijding is eerder een gegeven dan een uitzondering in de eerste manche van dit onderdeel, parcoursbouwer Henk Linders zette de tijd bijzonder krap.

Zo krap dat het maar een enkele combinatie lukten deze niet te overschrijden. Jeroen Dubbeldam begon de eerste manche als enige met nul strafpunten, maar wist dit helaas niet vast te houden. Met de kwaliteitsvolle Zenith SFN kreeg hij op de tweede hindernis van de dubbelsprong een balk. Hiermee staat hij nu tweede in het tussenklassement.

Op drie staat misschien wel de meest opzienbarende combinatie van deze manche. Frank Schuttert was de enige ruiter die het parcours zowel foutloos als binnen de tijd af wist te leggen. Met Winchester HS liet hij zien dat hij ondanks de capriolen van de gretig springende Numero Uno-nakomeling de touwtjes in handen had.

Vincent Voorn staat met de negentien-jarige Gestion Priamus Z op vier en Bart Bles met de knappe hengst Lord Sandro DDH op vijf.

Topfavorieten die kelderden in de tussenstand waren onder andere Leon Thijssen en Marc Houtzager. Thijssen had een onverwachte stop op de muur met Harthago, wat hem een val opleverde. Gelukkig bleef de ruiter ongedeerd, maar zag zijn kans op een kampioenstitel verdwijnen. Houtzager ging met Sterrehof’s Opium sterk van start, maar kreeg gedurende het parcours een balkenregen die hem uiteindelijk zeventien strafpunten opleverde.

Jur Vrieling had een iets wat teleurstellende omloop, met VDL Bubalu kreeg hij in de laatste lijn in de dubbelsprong twee fouten, waardoor hij nu als zevende staat in het tussenklassement.

Bekijk hier de tussenstand.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook