Ga naar hoofdinhoud

TV: Gevangenen verzorgen bejaarde paarden

verzorging bejaarde paardenZondag staat de uitzending van Metropolis TV geheel in het teken van dierenliefde. Hoe ver gaan mensen wereldwijd in hun liefde voor dieren? En wanneer vinden we eigenlijk dat iemand daarin doorschiet? In de aflevering ‘Dierenliefde’ volgen de camera’s een groep gevangen in New York. De gevangenen zetten zich in voor het lot van bejaarde paarden.

Het redden van oude paarden van het slachthuis is voor de New Yorkse gevangenen een onderdeel van hun reïntegratie in de maatschappij. In de uitzending is ook aandacht voor andere dieren dan paarden. Metroplois TV brengt ook een bezoek aan het katholieke Nicaragua waar honden een eigen beschermheilige hebben. Eens per jaar gaan de huisdieren verkleed naar de kerk om zich te laten zegenen door Sint Lazarus. Uit China komt het verhaal over de eerste vegetarische actiegroep van Peking: ‘Vrienden eet je niet’.

De uitzending van de aflevering Dierenliefde is zondagavond 10 mei om 19.50 uur op Nederland 3. De herhaling is vrijdag 15 mei om 15:30 op Nederland 2.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook