Twaalf jaar cel voor overvaller van Wim Zegwaard

Voor de gewelddadige overval op Wim Zegwaard werd Reda N. in 2015 veroordeeld tot veertien jaar celstraf. In het hoger beroep dat afgelopen maandag door het hof behandeld werd, is de straf voor de Haagse crimineel verlaagd naar twaalf jaar en tien maanden cel. 

Het Openbaar Ministerie had zestien jaar geëist voor een reeks gewelddadige overvallen, waaronder op Wim Zegwaard en zijn vrouw. Zij werden in 2012 in hun Rijswijkse villa beroofd van geld en horloges.

In eerste aanleg kreeg Reda N. kreeg veertien jaar cel. Zowel de rechter als het hof kwamen op lagere straffen uit dan de eis van het OM, wegens onvoldoende bewijs voor zijn betrokkenheid bij een overval in Honselerdijk.

Wel zijn de raadsheren overtuigd van N’s betrokkenheid bij de overval op Zegwaard. De overvallen lieten zich kenmerken door de nodige wreedheid. Slachtoffers werden urenlang vastgebonden en/of opgesloten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Quotenet

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.