Ga naar hoofdinhoud

Twee Friese tuigers en vier dressuurpaarden in Oldeholtpade

(8.00u) 23 augustus – Op de Friezenfokdag in Oldeholtpade werden vier jonge dressuurpaarden en twee Friese tuigpaarden afgevaardigd naar de centrale keuring in Drachten. Er stond één aangespannen rubriek op het programma. Daarin verschenen zowel hengsten/ruinen als merries. Winnaar werd de vierjarige ruin Fabe (v.Ulke) in handen van E. Zijlstra. Op de tweede plek eindigde de vierjarige merrie Doetsche van de Zonschate (v.Sape) van D.B. Dijkman en R. van Rossum te Marssum, maar gereden door Age Okkema. Beide mogen naar de CK. De jonge paarden met dressuuraanleg waren verdeeld in merries en hengsten/ruinen. Bij de vier- en vijfjarige merries zegevierde Adelheit (v.Leffert) onder Ykje Baron. Ze bleef Ellie fan ‘e Grupstal (v.Leffert) met Antsje Hummel voor. De zesjarige merries werden aangevoerd door Ynke fan de Greidpleats (v.Nykle) met Bennie van Es in het zadel. Xaviera EL (v.Brandus) werd tweede met Vai Bruntink. Frederik van Marksate (v.Tsjerk) zegevierde onder Martsje Bergsma bij de vier- en vijfjarige hengsten/ruinen. Hierin was een tweede plek voor Edzerd fan it Hiem (v.Olof) met Corienne Yspeerd. Bij de zesjarigen zegevierde Ynse fan ’t Nije Libben (v.Heinse) onder Marieke Eppinga. Anouska Timmer stuurde Watze van de Winette Hoeve (v.Heinse) naar de tweede plaats. (PK, overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook