Ga naar hoofdinhoud

Twee interessante Totilas-zonen vallen op

577 (Totilas x Jazz)
Op de eerste bezichtiging vandaag van de KWPN hengstenkeuring werden 20 van de 58 hengsten doorverwezen, waaronder twee interessant gefokte zonen van dresuurufenomeen Totilas. “Het was een minder makkelijke dag, maar we hebben een aantal interessante hengsten kunnen doorsturen van ruim voldoende tot goede kwaliteit”, zo liet juryvoorzitter Wim Ernes weten.


Van de totaal zes Totilas-zonen mogen er dus twee naar Den Bosch. “Twee heel goede en foktechnisch interessante, correct gebouwde hengsten met goede bewegingen, die expressief bewegen zonder zich druk te maken.” Dat betreft in eerste instantie 577 (mv. Jazz), een zoon uit een volle zus van Adelinde’s Jerich Parzival. Een jeugdige, elegante hengst met geen spectaculaire, maar wel heel fijne, functionele bewegingen. De andere is 578 (mv.De Niro) en komt uit de moeder van onder meer Bretton Woods en Chagall. Een hengst met veel voorkant en ook heel makkelijke bewegingen.

Ook de beide grootramige zonen van de Grand Prix-hengst Voice wisten een goede indruk met te maken en mogen beide door. 596 (mv.Osmium), een kleinzoon van het Grand Prix-paard Barbria, viel mede op door zijn uitstraling, front en goede bewegingen met veel balans. Ook aansprekend van type is 606, die in Westfalen de eindstreep niet haalde. Zijn moeder Alias Oase (v. Krack C) is een halfzus van de hengst Valdez (v. Houston) . Hij toonde een ruime draf en goede galop.

Ook de kampioen van de Trakehner hengstenkeuring, 564 Kissinger’s Karma (Singolo x Arogno) mag naar Den Bosch. De interessant gefokte hengst zou wat meer formaat kunnen hebben, maar viel op met zijn nuchterheid en heel goede stap en dat laatste ontbrak nog weleens bij diverse hengsten. Verder werden van een groot aanbod drie knappe Uphill-zonen geselecteerd alsmede drie Tango-zonen.

Klik hier voor een fotoserie.
Klik hier voor alle berichtgeving van de KWPN Hengstenkeuring.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook