Ga naar hoofdinhoud

Tweede Belgische overwinning op rij GP Spruce Meadows

Pieter Devos en Candy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteren heeft Pieter Devos de tweede Belgische overwinning op rij gepakt in de Grand Prix van de Spruce Meadows Masters. Met Nabab de Reve-dochter Candy schreef hij één van ’s werelds meest begeerde Grote Prijzen op naam en nam 335.000 dollar mee naar huis.


Vorig jaar was de overwinning al voor de jonge Olivier Philippaerts en nu nam outsider Pieter Devos de hoogste trede in op het podium. Regerend Olympisch kampioen Steve Guerdat ging met Cumano-dochter Nasa naar de tweede stek. Devos was de enige die dubbel foutloos was over de twee loodzware omlopen. Ook bij Nasa en Guerdat bleven de balken liggen, maar een tijdfout in de tweede ronde verwees hun naar de tweede plaats.

Pénélope Leprevost en Nayana pakte de derde plek door in de tweede ronde de snelste combinatie te zijn met vier strafpunten. Christian Ahlmann en Taloubet Z werden vierde, terwijl landgenoot Patrick Stühlmeyer de vijfde plek in nam.

Voor de Nederlanders was de Grote Prijs in Calgary niet zo succesvol. Gerco Schröder kreeg met London elf strafpunten in de eerste ronde en mocht daardoor niet aan de start verschijnen in de tweede manche. Spruce Meadows-debutant Doron Kuipers reed een sterk concours, maar kreeg in de Grote Prijs helaas twaalf strafpunten.

London en Gerco Schörder leken op weg naar een vlekkeloze prestatie om zich zonder moeite te scharen bij het groepje van foutloze combinaties. In de laatste lijn ging het fout. “Aan het begin van de laatste lijn stond een enorme triplebar, die 1.90 m. breed was en 1.54 m. hoog, op negentien meter gevolgd door een dubbelsprong van steilsprongen met witte palen met water er onder, die 1.60 m. hoog waren. Ik kwam goed over de triple en wilde in vijf korte galopsprongen naar de eerste van de steilsprong rijden. Sommige ruiters voor mij hadden het in vier lange galopsprongen gedaan, maar dat ging iedere keer fout. Ik moest door de enorme sprong over de triple een stevige ophouding maken en dat was achteraf gezien fout, want daardoor sloeg Londen als het ware af. Natuurlijk kun je zeggen dat ik de afstand in vier had moeten overbruggen, maar als we dan een fout hadden gehad was het ook niet goed geweest. In alle eerlijkheid: London heeft in dit loodzware Grote Prijs parcours geen paal geraakt en ik houd het op een communicatiefout”, aldus Gerco, die op de 28e plaats eindigde.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook