Ga naar hoofdinhoud

Tweede plaats Jur Vrieling in Grand Prix Drachten

Vandaag werd in Drachten de tweesterren Grand Prix verreden op een hoogte van 1,45 m. Met vijftig combinaties aan de start wist de Deense amazone Jennifer Pedersen met de KWPN gefokte Didam 2 de eerste prijs te weg te kapen voor de neus van Jur Vrieling met de eveneens KWPN gefokte hengst Baltic VDL. Er waren zestien foutloze combinaties, zij mochten dan ook terug komen voor de barrage. De helft van deze barragekandidaten wist nogmaals een foutloze ronde te rijden. Opvallend was dat negen van de top tien geklasseerde paarden KWPN gefokt was. Daarbij moet wel worden vermeld dat het gehele deelnemersveld bestond uit in totaal vijfendertig voor Nederland uitkomende ruiters en amazones.

Jennifer Perdersen finishte in uiterst snelle tijd van 34,15 seconden. Jur Vrieling kon die tijd niet halen en eindigde in 35,09 seconden. De Belgische Annelies Vorsselmans had het gas er goed op zitten met de ruin Willandro 3 en passeerde de eindstreep net achter Jur Vrieling in 35,31 seconden.

Kim Emmen

Tweederde van een seconde langzamer dan de nummer drie was Dennis van den Brink met Doreusa, hun eindtijd was 35,99 seconden. Kim Emmen, die goede zaken doet in Drachten, wist de vijfde plaats te bezetten door over de finishlijn te galopperen met Delvaux in 36,36 seconden. Deze combinatie wist twee dagen eerder ook al derde te worden in het 1,45 m in Drachten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook