Ga naar hoofdinhoud

Stenfert en De Jonghe coachend naar zilver op Chinese National Games

Foto: De Paardenkrant
Op de enorm belangrijke National Games in China hebben Jurgen Senfert en Wim de Jonghe het springteam van de provincie Guangdong maandagmiddag naar de zilveren medaille gecoacht.


Na de eerste manche stonden Stenfert en De Jonghe fier aan de leiding met drie nulrondes en een ronde met één tijdfout. Na het middagslaapje ging het echter mis met de ruiters uit Guangdong. Reden ze ’s ochtends allemaal nog strakke rondjes, ’s middags leken de zenuwen enkele ruiters parten te spelen. De ruime voorsprong werd weggegeven en de provincie Binnen-Mongolië ging er, onder leiding van de Ierse coach en oud-Olympiër Jack Doyle, met de gouden medaille vandoor. De Italiaanse Nederlander Jerry Smit coachte het team van de provincie Liaoning naar de derde plaats. Onder de paarden in dat team o.a. de eerder door Jos Lansink gereden Vainqueur (Darco x Shogoun II) en de merrie Credence Z (Catango Z x Palfrenier) waar Mathijs van Asten in 2012 nog derde mee werd op het NK in Mierlo.

Twee dagen na de teamwedstrijd begon elke ruiter weer op nul aan de individuele strijd. Geen enkele combinatie wist over beide manches foutloos te blijven, dus werd er een barrage verreden tussen de vier vierfouters. Zhu Mei Mei, in China gecoacht door Nederduitser Hermann Joseph Klöpper, reed als eerste starter een strakke foutloze ronde met haar aan één oog blinde Holsteiner hengst Cheval du Blanca. Het bleek later goed voor de gouden medaille. Jacqueline Lei uit Hong Kong reed daarna op de KWPN-er U-Prova (Lorentin I x Corofino) een ronde met vier strafpunten, goed genoeg voor het zilver. Haar leenpaard werd enkele maanden terug onder Laura Kraut nog winnaar van de Beijing Masters. Li Zhen Qiang kreeg met de in Westfalen goedgekeurde Holsteiner Cassini Boy jr. (Cassini II x Caretino) twee springfouten en viel daarmee net buiten de medailles. De laatste ruiter, een Mongool, liep met de negenjarige bruine hengst Z Wellie 72 (Celano uit T.Wellie 5 van Germus R) tegen één springfout aan en won brons.

Bron: Horses

Eén reactie op “Stenfert en De Jonghe coachend naar zilver op Chinese National Games

  • Greet Bergstra

    Dit bericht staat bij het verkeerde paard.
    Moet zijn Vainqueur 056-002-W00175851 (Darco x Sissi mv. Shogoun II)
    Met vr.groet,
    Greet Bergstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook