Ga naar hoofdinhoud

Tweede trainingsbeoordeling tuigpaardhengsten

Delviro HBC (v. Vulcano)- Foto: Paardenkrant
Afgelopen vrijdag vond in Ermelo de tweede trainingsbeoordeling van de tuigpaardhengsten plaats. Vier hengsten nemen deel aan het verrichtingsonderzoek in de tuigpaardrichting. De hengsten werden door een lid van de verrichtingsjury, Ad Geurts of Peter Stevens, getest waarbij ze ieder de hengst(en) reden die ze tijdens de eerste trainingsbeoordeling niet hadden gereden.


Na afloop is door de verrichtingsjury en de trainers, die ook de bevindingen vanuit de training meenemen, de aanleg-scorebalk vastgesteld. Dit zijn de cijfers voor de aanleg van de hengsten op basis van het totale verrichtingsonderzoek tot en met deze trainingsbeoordeling. De definitieve aanleg-scorebalk wordt vastgesteld na de eindbeoordeling op maandag 3 juni.

De hengst Delviro (Vulcano x Waterman) maakt grote indruk in het verrichtingsonderzoek. Voor zijn front kreeg hij tijdens de tweede beoordeling een 9 en voor lichaamshouding, actie van het voorbeen, looplust en algeheel beeld als tuigpaard kreeg hij een 8,5. Ook Fantijn (Patijn x Manno) presteert opvallend. Voor front kreeg hij tijdens alle beoordelingen een 8,5 en ook voor actie van het voorbeen, looplust en algeheel beeld als tuigpaard kreeg hij een 8,5.

Klik hier voor een fotoserie.

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.