Ga naar hoofdinhoud

Tweemaal oranje voor Patrick van der Meer en zijn twee knappe hengsten

Patrick van der Meer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Patrick van der Meer was vandaag uiterst succesvol op de subtopwedstrijd in Den Hoorn. Met zijn twee knappe hengsten Majestic Chinook, die hij ZZ-Zwaar startte, en Sir Fashion, waarmee hij Grand Prix reed, gaf hij zijn concurrenten het nakijken. Zijn leerlinge Daniëlle van Mierlo maakte het hem nog het moeilijkste. In de Grand Prix werd Van Mierlo tweede met Ucento met 67,3%, ruim een procent minder dan Van der Meer, en de Prix St. Georges won ze met Custom Zadels Dayano, die debuteerde in deze klasse.

“Daan heeft het me nog moeilijk gemaakt in de Grand Prix”, vertelt Patrick van der Meer met enige trots. “Ze heeft goed haar best gedaan om in de buurt te komen”, vertelt hij over zijn leerlinge die al vanaf haar zevende bij hem lest. “Zowel Majestic Chinook als Sir Fashion zijn nog groene paarden op hun niveau, en ik kan alleen maar heel tevreden zijn met hoe ze hun proeven al lopen. Ik ben heel trots op mijn twee knapperds”, aldus Van der Meer.

Topdag voor Van Mierlo

Ook Daniëlle van Mierlo is super trots op haar paarden. “Custom Zadels Dayano debuteerde vandaag in de Lichte Tour. Tijdens afgelopen NK wonnen we nog brons in het ZZ-Zwaar en vandaag was dan de eerste keer Prix St. Georges. Het doel was om hem vooral meer ervaring te geven in de proef en niet te gaan knallen. Hij kan namelijk nog wel eens een beetje kijkerig worden dus hij heeft vooral veel vertrouwen nodig. Dit lukte en het was een hele mooie, foutloze proef met een score van net geen 70%. Alleen al doordat Dayano vandaag zo goed liep, was mijn dag al goed. Daarna moest Ucento nog. Die was al een tijdje niet mee geweest. In de tussentijd hebben we hard getraind. Afgelopen week nog bij Patrick en die grapte al dat het wel de bedoeling was dat hij zou gaan winnen. De trainingen van afgelopen tijd hebben zijn vruchten afgeworpen. Tijdens mijn proef dacht ik ‘oh, dit wordt allemaal wel steeds makkelijker’. Jurylid Matty Boomaars was ook heel enthousiast en vond Ucento veel vooruit gegaan. Super leuk! Wat ik ook heel leuk vond, was dat Patrick, die voor mij moest, snel van zijn paard is afgestapt om mijn proef nog te kijken.”

Andersson wint Inter I

In de Intermédiaire I ging Lina Andersson aan de leiding met haar Dalhems Aretos. Ze scoorde 68,22% en liet daarmee Sietske de Man en Ziva ruim achter zich. Het gat besloeg dik 3,5%. In de U25 was slechts één deelneemster. Floor van Beek reed Wisconsin naar 64,48% en was daarmee automatisch de winnares.

Bekijk hier de volledige uitslag van subtop Den Hoorn

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook