Ga naar hoofdinhoud

Twente Cup voor Ligtenberg en ‘Tante Cor’

De finale van de 33e editie van de Twente Cup kende zaterdagavond in Saasveld een spannende ontknoping. Wendy Ligtenberg en haar Radorette VDD (v. Corland) plaatsten zich op het nippertje voor de Winning Round, maar met een imposante tweede omloop wist de 24-jarige studente de felbegeerde beker te winnen met haar 'Tante Cor', zoals de op leeftijd zijnde merrie liefkozend wordt genoemd. 

28 deelnemers hadden zich middels kwalificatiewedstrijden geplaatst voor de finale van de Twente Cup. Het werd zo een bijzonder spannende strijd in de Ankerhal, waarbij in de eerste omloop bijna de helft van de combinaties de toch zeker niet gemakkelijke proef foutloos volbrachten. Wendy Ligtenberg was een van de twee gelukkige amazones die ondanks een springfout een plek in de winning round haalde.

Als tweede starter in de finale begon Ligtenberg aan haar alles of niets poging. “Alle trossen los”, was het motto. “Dat moest gewoon, anders kon het niet. En dat met mijn omaatje”, sprak de blijde amazone na afloop. Haar foutloze ronde in een tijd van 40,97 seconden bleek voldoende voor de winst en leverde haar behalve de immense wisselbeker ook een fraai Stübben-zadel ter waarde van ruim 2.000 euro op.

Ligtenberg en haar schimmelmerrie Radorette VDD zijn nog maar vier jaar een combinatie. Haar oom en tante kochten de merrie in 2011 toen ze al dertien was. Ze deed dienst als fokmerrie en had in de ring alleen ervaring als dressuurpaard. “Op een gegeven moment dacht ik dat ik er wel eens op kon gaan zitten. Ik reed naar een kruisje toe en daar had ze enorm veel plezier in. En ze sprong zo fijn dat ik haar twee weken later heb meegenomen op concours. Sindsdien zijn we onafscheidelijk. Zo een krijg ik nooit weer”, aldus de studente bedrijfskunde, management, economie en recht aan de Saxion Hogeschool in Enschede.

“Vooraf stond ik echt te trillen”, aldus de dolgelukkige winnares. “Als het zo spannend wordt als vandaag neem ik altijd een tabletje om rustig te worden, zo nerveus ben ik dan. Ik ben echt een enorme zenuwpees. Maar dat zadel zou en moest mee naar huis. En nu lukt het gewoon, fantastisch, mijn dag kan niet meer stuk. Ik ben echt even het gelukkigste meisje van heel Twente. En dat voor een studente.”

Lennard de Boer kwam met de zevenjarige Davidoff (v. Zento) het dichtst in de buurt bij Wendy Ligtenberg, maar met zijn tijd van 41,12 seconde moest ook hij uiteindelijk buigen voor de ontketende Nijverdalse. Dafne Helthuis werd derde met Arco en Gijs Mosman vierde met de Guidam-dochter Zoline.

Voor favoriet Bas van der Aa werd de finale er een om snel te vergeten.  De ruiter won meerdere kwalificatiewedstrijden met Goldfeijer, maar liet in de finale al in de eerste omloop twee balken in het zand liet ploffen en mocht niet meer starten in de winning round.

Bron: Hippisch Twente / Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook