Ga naar hoofdinhoud

Twintig gebitsverzorgers slagen voor theorietest NVVGP

Een groep van 39 gebitsverzorgers maakte vrijdag op sportcentrum Papendal in Arnhem de theoretische toets van de Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorging bij het Paard (NVVGP). Twintig deelnemers slaagden voor het theorie-examen en mogen zich gaan voorbereiden op de praktijktoets. Dit examen is ontwikkeld om te komen tot een Nederlands keurmerk voor de leden van de NVVGP.

De NVVGP wil de praktische en theoretische kennis over gebitsverzorging bij paarden waarborgen en verbeteren en vindt het belangrijk dat het welbevinden van het te behandelen paard wordt gerespecteerd. “Het is belangrijk voor de Nederlandse paardeneigenaar dat de door hen ingeroepen gebitsverzorger in de nabije toekomst een certificaat van bekwaamheid kan overleggen”, meent de vereniging voor gebitsverzorging. De deelnemers moesten in totaal vijftig vragen beantwoorden en mochten maximaal acht fouten maken. De praktijktest vindt waarschijnlijk in het voorjaar van 2013 plaats.

Zaterdag stond de Najaarsdag van de vereniging op de agenda. Zestig leden kwamen naar de lezingen over onder meer controle van de paardenmond en behandeling van mogelijke afwijkingen.

Bron: Horses

Eén reactie op “Twintig gebitsverzorgers slagen voor theorietest NVVGP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.