Ga naar hoofdinhoud

Uitbouw paardencentrum KNHS en KWPN gestart

Bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad startte afgelopen maandag met de uitbouw van het bestaande centrum van de KNHS in Ermelo tot een modern hippisch centrum voor sport en fokkerij van de KNHS en het KWPN. Het KWPN neemt de bestaande Prins Willem Alexanderhal (PWA hal) over van de KNHS en heeft een stuk grond in erfpacht verkregen. Daarop worden veertig KWPN-stallen en een -kantoor gebouwd. De KNHS gaat onder meer een nieuwe evenementenhal en een nieuw stallencomplex bouwen.

Begin oktober wordt de start van de bouw officieel gemarkeerd. Achttien KWPN-fokkers worden uitgenodigd om hun regio te vertegenwoordigen en de start van de bouw te symboliseren door het gezamenlijk storten van de eerste fundering.

Het is de bedoeling dat de stallen volgend jaar maart klaar zijn, zodat het voorjaarsverrichtingsonderzoek voor de hengsten in Ermelo kan plaatsvinden. Het kantoor wordt iets later opgeleverd. Totdat de nieuwe evenementenhal van de KNHS klaar is wordt de bestaande Prins Willem Alexanderhal gezamenlijk gebruikt.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook