Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding voor Menavond Indoor Wierden

IJsbrand Chardon tijdens de menavond van Indoor Wierden 2015. Foto: FotoDigna.nl

De derde editie van de internationale menavond op Indoor Wierden belooft meer menspektakel. Naast de tweespan en vierspan paarden komt er op verzoek van de rijders een rubriek vierspan pony’s bij. De menavond verhuist van de vrijdagavond naar zaterdagavond 29 oktober.

Herman ter Harmsel is het aanspreekpunt voor de menners, maar hoeft weinig te lobby’en. De internationale mentop komt graag naar De Vossenbos in Wierden als voorbereiding op het Wereldbekerseizoen. “Dezelfde groep als vorig jaar heeft weer toegezegd te komen. Voor Nederland zijn dat onder andere IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Theo Timmermans en Mark Weusthof”, vertelt Ter Harmsel, die zelf ook in de baan komt. Daniel Schneiders en Michael Brauchle hebben ook al toegezegd.

De menavond gaat om 19.00 uur van start met de marathon voor de tweespan paarden, gevolgd door de vierspan pony’s en aansluitend de vierspan paarden.

Internationaal springconcours

Indoor Wierden vindt van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 5 november plaats. Via de landelijke springrubrieken wordt er toegewerkt naar het hoogtepunt: het internationaal springconcours van woensdag 2 november tot en met zaterdag 5 november. Het evenement sluit op zaterdagavond af met de Grote Prijs van Wierden op 1.45m niveau.

“Vorig jaar hadden we  veel deelname en voor dit jaar hopen we dat opnieuw, maar dan moet je wel goede faciliteiten voor de ruiters blijven bieden. Er komt niet alleen een nieuwe bodem in de losspringhal, maar ook in de kleine rijhal die de vereniging twee jaar geleden overnam van de gehandicaptenmanege. Het is niet groot, maar de ruiters kunnen hun paarden daar losrijden en uitstappen, waardoor we dit jaar geen tent meer hoeven te zetten”, vertelt Raymond Spekenbrink, voorzitter van Indoor Wierden.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook