Ga naar hoofdinhoud

Ulrich Kirchhoff draagt tragedie Atlanta nog steeds met zich mee

Vijf voormalige Olympische kampioenen strijden in Rio om de gouden medaille in het springen. Naast Jeroen Dubbeldam (goud in Sydney) zijn dat regerend kampioen Steven Guerdat, Eric Lamaze (Hong Kong), Ludger Beerbaum (Barcelona) en Ulrich Kirchhoff die Atlanta goud won met de hengst Jus de Pomme. Die gouden medaille heeft voor Kirchhoff nog steeds een dubbele betekenis.

Precies 20 jaar geleden leverde Ulli Kirchhoff een hoogstandje op de Spelen van Atlanta. De Duitser won met de KWPN gekeurde hengst Jus de Pomme van Wiepke van de Lageweg de individuele gouden medaille. Hij kon niet genieten van het succes zoals andere medaillewinnaars deden, zijn paard stierf vlak voor de terugreis.

Kirchhoff draagt de tragedie nog steeds met zich mee, ook fysiek: Hij heeft het hoofdstel van Jus de Pomme mee naar Rio genomen. “Just in case,” meldt de voor Oekraïne-rijdende Duitser. In de training heeft hij zijn huidige paard Prince de la Mare al een keer met het hoofdstel gereden.

In de eerste omloop afgelopen zondag kreeg Kirchhoff een balk, net als de andere voormalige kampioenen Dubbeldam en Beerbaum. Hij is nog steeds in de race voor de individuele medailles.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.