Unieke hunterveiling in Maastrichtse Gashouder

Een veiling die op deze manier nog nooit heeft plaatsgevonden, op een unieke locatie. Dat is The Hunt, de hunterveiling van de gebroeders Sorensen en Robert Vos die maandagavond plaatsvindt in de voormalige Maastrichtse gasfabriek.

14 ruinen en hengsten, speciaal getraind voor de Amerikaanse huntermarkt, verschijnen maandagavond onder zeer luxueuze omstandigheden in de schitterend gerestaureerde Gashouder, onderdeel van de oude Maastrichtse gasfabriek die inmiddels tot industrieel erfgoed is bevorderd.

Voor de VS

De paarden zijn allemaal afkomstig van de Europese springpaardenfokkerijen, ze zijn de afgelopen tijd speciaal als hunter getraind, maar de kopers zullen bijna zonder uitzondering afkomstig zijn uit de Verenigde Staten waar de huntersport groot werd en groot is.

Getoond

The Hunt is geen gewone sportpaardenveiling. De paarden zijn allemaal al uitgeprobeerd en worden tijdens de veiling als dravers of volbloeden aan het publiek getoond.

Voor publiek is de veiling vanaf 20 uur te bezoeken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.