Ga naar hoofdinhoud

Vacature: Koninklijk Staldepartement is op zoek naar Rijknecht

Ad

Hou jij je graag bezig met het trainen en verzorgen van paarden? Lees dan snel verder! Bij de Dienst van het Koninklijk Huis zijn wij namelijk op zoek naar een Rijknecht bij de Rijstal van de afdeling Koets- en Rijstal van het Koninklijk Staldepartement.

In het werk rij je de paarden onder het zadel en zorg je ervoor dat de paarden van de Rijstal optimaal inzetbaar en getraind zijn. Samen met je collega’s van de Koets- en Rijstal vorm je een professioneel en hecht team en zorg je voor de beste kwaliteit. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen en schoonhouden van de stallen door o.a. het dagelijks uitmesten van boxen, het poetsen en toiletteren van de paarden en het onderhouden van de binnen- en buitenterreinen en het schoonhouden van het stallencomplex. Daarnaast begeleid je de rijtuigen te paard bij officiële evenementen, zoals bijvoorbeeld Prinsjesdag. Een belangrijk onderdeel van de functie is ook het lesgeven aan telkens wisselende Adjudanten. Ten slotte onderhoud je de bij de Rijstal behorende tuigage en overige materialen voor dagelijks gebruik en verricht je uiteenlopende andere voorkomende werkzaamheden.

Profiel

De ideale kandidaat:
• is in het bezit van relevante vaktechnische diploma’s (hippische opleiding niveau 3/4) en aantoonbare werkervaring in het vakgebied;
• heeft rij-technische ervaring op niveau L-dressuur en L-springen;
• is in staat om op een positieve en constructieve manier les te geven op L-niveau;
• heeft hippische kennis (o.a. welzijn, verzorging) en kennis en vaardigheid in het onderhouden van tuigage;
• heeft mondelinge beheersing van de Engelse en Duitse taal;
• kan in teamverband werken en beschikt over goede dienstverlenende en contactuele eigenschappen;
• is flexibel inzetbaar qua werktijden tijdens evenementen, in de weekenden of buiten de standplaats;
• is representatief, positief ingesteld en heeft een enthousiaste uitstraling;
• is probleemoplossend, stressbestendig en initiatiefrijk.

Voor deze functie wordt mbo werk- en denkniveau gevraagd. Competenties die bepalend zijn voor het succesvol vervullen van deze functie zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, aanpassingsvermogen, organiseren van eigen werk, interne klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.

Aanbod

De functie komt vacant per 1 december 2022 voor 36 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.097,92 bruto per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) ondersteunt de Koning, de Koningin en Prinses Beatrix zowel in hun werk als privé. Ook ondersteunt DKH de andere leden van het Koninklijk Huis bij hun werkzaamheden als lid van het Koninklijk Huis. De ruim 300 medewerkers van DKH werken in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en omgeving en Baarn. De Dienst is opgebouwd uit een aantal afdelingen (‘departementen’), ieder met een eigen specialisme of deskundigheid. Samen werken we aan één en hetzelfde doel: het ondersteunen van de Koning en de andere leden van het Koninklijk Huis, zodat zij hun rol in binnen- en buitenland optimaal kunnen vervullen. Meer informatie over de Dienst van het Koninklijk Huis kun je vinden op www.koninklijkhuis.nl.

Het Koninklijk Staldepartement, onder leiding van de Stalmeester, is belast met de voorbereiding, organisatie (coördinatie en controle) en uitvoering van alle (soorten van) vervoer voor de leden van het Koninklijk Huis en de Dienst van het Koninklijk Huis en de verwerving van auto’s. Tevens is het Koninklijk Staldepartement belast met de verwerving van, het beheer over en de zorg voor de levende have. Ook is het Staldepartement verantwoordelijk voor het onderhoud aan en de instandhouding van de bijzondere verzameling rijtuigen, sleden en tuigage.

Het team

De afdeling Koets- en Rijstal is verantwoordelijk voor het trainen en verzorgen van de paarden, het beheer en onderhoud van de rijtuigen, de tuigage en de kleding en het uitvoeren van officiële en privé-ritten. De afdeling bestaat uit 20 personen. De Koets- en Rijstal houdt regelmatig in het binnen- en buitenland presentaties, maar neemt niet deel aan hippische wedstrijden.

Herken jij je in dit profiel?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatiebrief en cv voor 14 oktober 2022 via [email protected] Voor informatie kun je contact opnemen met Marjolein van den Heuvel, Managementadviseur P&O van de Dienst van het Koninklijk Huis, via bovenstaand e-mailadres. Een veiligheidsonderzoek en een aanstellingskeuring maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in ons team.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eén reactie op “Vacature: Koninklijk Staldepartement is op zoek naar Rijknecht

  • Doreen Proos

    Op zoek naar een “rijknecht”. Hoe denigrerend kan je zijn? En dat vanuit de overheid c.q. het Koninklijk Huis. Die horen het goede voorbeeld te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook