Ga naar hoofdinhoud

Vader en zoon Van der Vleuten samen in top vijf

Eric en Maikel van der Vleuten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Longines-ranking-proef over 1,45 meter in Helsinki verliep uiterst succesvol voor Eric en Maikel van der Vleuten. Eric kon niet tippen aan de snelle tijd van Bertram Allen, maar kwam gevaarlijk dichtbij met de Kigali-zoon Zigali P S. Maikel maakte met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) de top vijf compleet.

Het was geen verrassing dat de winnende tijd werd neergezet door de altijd snelle Ier Bertram Allen. Dit deed hij met de in Putten door A. Waldman gefokte Dino W (v. Berlin). Zij finishten in 54,29 seconden. Deze Berlin-zoon komt niet uit de eerste de beste fokfamilie. Zowel zijn volle broers Anakin W en Hard to Get Vk als zijn halfbroers Van Dutch (v.Vigo D’Arsouilles) en Espresso Vk (v. Ustinov) maken furore op Internationaal niveau.

Fractie langzamer

Eric van der Vleuten kwam gevaarlijk dicht bij de scherpe tijd van Allen. Met Zigali P.S. finishte Van der Vleuten zonder fouten in 54,97 seconden. Slechts 0,1 seconde was Gregory Wathelet langzamer dan Van der Vleuten. Hij mocht als derde opstellen met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Philipp Weishaupt werd vierde met Call me Eva (v. Chacco-Blue).

Succes voor VDL Groep

Maikel van der Vleuten maakte de top vijf compleet met VDL Groep Quatro door te finishen in 55,68 seconden. ‘Stalgenoot’ VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) had onder Leopold van Asten 56,89 seconden nodig om zonder fouten te barrage af te leggen. Zij werden achtste in het klassement.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook