Ga naar hoofdinhoud

Vader en zoon Van der Vleuten samen in top vijf

Eric en Maikel van der Vleuten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Longines-ranking-proef over 1,45 meter in Helsinki verliep uiterst succesvol voor Eric en Maikel van der Vleuten. Eric kon niet tippen aan de snelle tijd van Bertram Allen, maar kwam gevaarlijk dichtbij met de Kigali-zoon Zigali P S. Maikel maakte met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) de top vijf compleet.

Het was geen verrassing dat de winnende tijd werd neergezet door de altijd snelle Ier Bertram Allen. Dit deed hij met de in Putten door A. Waldman gefokte Dino W (v. Berlin). Zij finishten in 54,29 seconden. Deze Berlin-zoon komt niet uit de eerste de beste fokfamilie. Zowel zijn volle broers Anakin W en Hard to Get Vk als zijn halfbroers Van Dutch (v.Vigo D’Arsouilles) en Espresso Vk (v. Ustinov) maken furore op Internationaal niveau.

Fractie langzamer

Eric van der Vleuten kwam gevaarlijk dicht bij de scherpe tijd van Allen. Met Zigali P.S. finishte Van der Vleuten zonder fouten in 54,97 seconden. Slechts 0,1 seconde was Gregory Wathelet langzamer dan Van der Vleuten. Hij mocht als derde opstellen met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Philipp Weishaupt werd vierde met Call me Eva (v. Chacco-Blue).

Succes voor VDL Groep

Maikel van der Vleuten maakte de top vijf compleet met VDL Groep Quatro door te finishen in 55,68 seconden. ‘Stalgenoot’ VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) had onder Leopold van Asten 56,89 seconden nodig om zonder fouten te barrage af te leggen. Zij werden achtste in het klassement.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook