Ga naar hoofdinhoud

Vai Bruntink: ‘Ebony kan echt een hele aparte worden’

Ebony. Foto: Anniek de Wit.

Zojuist op de subtopwedstrijd in Franeker won Vai Bruntink met de KWPN-hengst Ebony overtuigend de Prix St. Georges met een score van 69,85%, net geen twee procent meer dan Anne Lehmann en Don Juan die op 67,87% uitkwamen. Heleen de Haas mocht zich met Fonger T. Fan 'e Boppelannen (v. Loadewyk 431) als derde opstellen (65%).

Het is alweer een paar maanden geleden dat Vai Bruntink Ebony startte, vandaag in Franeker was weer sinds lange tijd. “We zetten hem spaarzaam in. Hij gaat af en toe wel even mee als trainingspaard om ook zijn trainingsuren op ander terrein te maken, maar hij hoeft echt niet wekelijks zijn proefje te lopen. Sjak en ik denken dat het een hele aparte kan gaan worden in de Grand Prix straks, en we zijn erg zuinig op hem.”

De Haas aan de leiding in Inter I

In de Intermediaire I kwamen slechts drie combinaties aan de start in Franeker. Heleen de Haas scoorde met Alger T. fan ‘e Boppelannen (v. Gjalt 426) de meeste punten en won met 63,21%.

Zondag wint Zware Tour

Ook de Zware Tour was een niet heel druk bezette rubriek met zes starts. Keoma Zondag behaalde hier met Beau Geste SKL de hoogste score van 64,41%. Willem Joëzer de Jong werd met Horses2Fly Allure PR tweede met 63,53%.

Klaassen blinkt uit

Het ZZ-Zwaar in Franeker was kwalitatief gezien niet een erg sterke groep. Winnares Iris Klaassen stak er wat dat betreft tweemaal met kop en schouders bovenuit. Ze reed haar Denzel B heel mooi van de grond en gedragen door de proef. “Veel kwaliteit in het lopen”, aldus jurylid Gotien Sipsma. Met scores van 66,50% en 65% was Klaassen veruit de beste. Tina de Jong werd tweemaal tweede met Fine Special (v. Special D) (62,57% en 60,50%).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook