Ga naar hoofdinhoud

Valentijn van Weering haalt Frans GP-paard naar Nederland

Valentijn van Weering met VarioHippique's Vingino

Dressuurruiter Valentijn van Weering, die afgelopen jaar veel in de media kwam door de aankoop van toppaard VarioHippique’s Vingino (v. Polansky), heeft opnieuw geïnvesteerd in een Grand Prix-paard. Het gaat om de Nederlands gefokte Westwind (v. Jazz), die in de internationale sport werd uitgebracht door Fransman Henry Ludovic. De aankoop kwam tot stand dankzij bemiddelding door Manuela Poulsen.

Van Weering kreeg de 1,85 m. grote ruin gisteren op stal en heeft de bruine aangekocht met het oog op zijn eigen sportloopbaan. “Ik lach niet vaak op een paard, maar gisteren kon ik een brede grijns absoluut niet onderdrukken”, vertelt de ruiter over zijn eerste thuisritje op Westwind. “Hij deed werkelijk alles wat ik van hem vroeg en was heel fris en vrolijk, het was echt genieten.”
In de toekomst hoopt Van Weering Westwind te starten in de Lichte Tour, het niveau waarop hij al meerdere paarden startte. “Westwind heeft al goed Grand Prix gelopen, dus ik hoef niet meer te bewijzen dat hij dat kan. Ik richt me in eerste instantie dus op de Lichte Tour, maar ga pas van huis als alles ook echt top voor elkaar is. Natuurlijk wil ik uiteindelijk de overstap maken naar de Grand Prix, daarvoor koop je tenslotte een Grand Prix-paard, maar ik geef mezelf daar ruimschoots de tijd voor. Het is een droom om in de toekomst samen met Tommie op concours te gaan!”, vertelt Van Weering enthousiast.

Westwind werd in Nederland geboren als Wise Guy RS, de fokker is Wim Spreij van de Reduson Stables in Ermelo.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook