Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch legt beslag op Finest-zoon Fontaine

Fontaine TN (Finest x Samarant)

Henriëtte en Gerke van den Bosch hebben donderdag beslag laten leggen op de hengst Fontaine TN, de zwarte driejarige zoon van Finest waar al veel over te doen is geweest. Team Nijhof stelt dat zij begin dit jaar voor 100 procent eigenaar werden van de getalenteerde hengst, maar het echtpaar Van den Bosch wil nu dat de rechter erkent dat Fontaine voor 50 procent van hen is.

Henriëtte van den Bosch: “We hebben het geprobeerd bij Nijhof, maar die geeft niet thuis. Hij zegt: ‘Ik heb de hengst voor 100 procent gekocht in Duitsland.’ Papieren kan of wil hij niet overleggen. Wij zijn buitenspel gezet, terwijl wij destijds wel de helft van de hengst gekocht hebben van Karl Moormann en daar een koopcontract van hebben. Laat de rechter nou maar eens uitzoeken hoe het zit.”

Binnen vier weken

Volgens Van den Bosch laat het vervolg niet lang op zich wachten. “Binnen twee weken wordt er een zaak gestart en binnen vier weken zal de kwestie voor de rechter verschijnen.”

Te goeder trouw

Team Nijhof betwist elke vermeend eigendomsrecht van Van den Bosch. De hengstenhouders uit Geesteren stellen dat zij de hengst begin dit jaar hebben gekocht van een Duitse eigenaar en te goeder trouw hebben gehandeld. “We hebben een reële koopprijs betaald en het paard inclusief eigendomspapieren en paardenpaspoort geleverd gekregen.”

Geschil

Inmiddels heeft Team Nijhof begrepen dat tussen de heer Van den Bosch en een vorige eigenaar van de hengst een geschil is ontstaan. “Maar daar hebben wij niets mee te maken. Het paard is en blijft van ons en Team Nijhof zal tegen de verbazingwekkende stellingen van de heer Van den Bosch gepaste juridische maatregelen treffen.”

Deelgenotenbeslag

Team Nijhof vertrouwt erop dat de rechter de 100% eigendomsrechten, waarover Nijhof reeds beschikt, zal erkennen. Het zogenaamde deelgenotenbeslag heeft geen praktische gevolgen. De hengst kan gewoon worden verplaatst en kan deelnemen aan evenementen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook