Ga naar hoofdinhoud

Van der Meulen eist rectificatie, VERT heeft geen mail gezien

Jaap van der Meulen

Raadsels rond een e-mail van Jaap van der Meulen aan het bestuur van de VERT, de Vereniging van Eigenaren en Rijders van Tuigpaarden die zich heeft losgemaakt van de KNHS. De redactie van Paardenkrant-Horses.nl is in het bezit van een geforwarde versie en de voormalige voorzitter van het KNHS-forum aangespannen sport bevestigt desgevraagd dat hij de mail ook daadwerkelijk heeft geschreven. Maar de VERT zegt bij monde van haar voorzitter Lammert Tel dat de e-mail niet is aangekomen.

Terwijl het best een belangrijke mail betreft. Van der Meulen eist erin een rectificatie van het VERT-bestuur. En hij zegt een juridische procedure tot rectificatie aan als de VERT niet zelf binnen drie dagen tot correctie overgaat.

Gewraakte tekst

Van der Meulen zegt geschaad te worden door een passage in een memo van het VERT-bestuur aan haar leden. De gewraakte tekst luidt:

“Zoals u wellicht in de media zult hebben vernomen heeft de KNHS het initiatief getoond om samen met een aantal mensen (voornamelijk oud officials) rondom de persoon van de heer van der Meulen, rechtstreeks onder de vlag van de KNHS een nieuwe vereniging voor alle drie disciplines op te richten.”

Schadelijke beeldvorming

“Hoe u aan de wijsheid komt dat ik bij de oprichting van een nieuwe vereniging, in welke vorm dan ook, betrokken ben is mij volstrekt een raadsel”, aldus Van der Meulen in zijn e-mail aan het VERT-bestuur. “Ik ben daar op geen enkele wijze bij betrokken en neem het u kwalijk dat u mijn naam in dit verband heeft gebruikt. U doet aan beeldvorming die mij gaat schaden.”

“Ik verwacht van u, en zo nodig sommeer ik u, dit op de kortst mogelijke termijn (binnen drie dagen na heden) richting uw leden te rectificeren en mij van deze rectificatie in kennis te stellen. Mocht rectificatie uitblijven dan zal ik u zonder nadere aankondiging in rechte betrekken en rectificatie afdwingen.”

Initiatiefnemer

Maar volgens VERT-voorzitter Lammert Tel is de mail van Van der Meulen nooit aangekomen. Hij reageert schriftelijk als volgt: “Ervan uitgaande dat deze mail wel is verzonden maar klaarblijkelijk niet door ons secretariaat is ontvangen kan ik meedelen dat wij van mening zijn dat vast staat dat de heer van der Meulen op 24 december jl. en 8 januari jl. via mailbericht een groep oud juryleden heeft benaderd met het verzoek om als initiatiefnemer gezamenlijk op te treden richting KNHS, verband houdende met de afspraken die tussen de KNHS en de Aangespannen Sport medio oktober 2019 gemaakt zijn specifiek over het onderwerp juryleden. Hierop heeft de KNHS in ieder geval één gesprek gevoerd met de heer van der Meulen, dit is door de KNHS bevestigd.”

“Ook heeft de heer Van der Meulen zich in de Paardenkrant een aantal malen niet onbetuigd gelaten aangaande dit onderwerp.”

Halve dag

De mail van Van der Meulen is op dinsdag 16 juni om 10:56 uur verstuurd. Over een halve dag verstrijkt dus al de door Van der Meulen aangezegde termijn.

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Van der Meulen eist rectificatie, VERT heeft geen mail gezien

  • Heemhoeve

    Heel goed, dat er een grens getrokken wordt aan de ongebreidelde valse beschuldigingen door de heer Tel en zijn volgelingen.

  • Peter

    Meneer Heemhoeve,
    Kom eens met feiten ipv. de bek zo los te trekken u hebt het nu al over meervoud noem nog is meer dingen op. Oud directeur van de vhn.

    Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook