Ga naar hoofdinhoud

Van der Wulp lijkt weer te hebben toegeslagen

Gamante D, hier als kampioene op de NMK. Foto Melanie Brevink-van Dijk
Apache-dochter Jamante D, voor 19.000 euro verkocht op eliteveiling Borculo, is niet afgenomen door de koper, die zich telefonisch voordeed onder de naam Fentener van Vlissingen. Het merrieveulen - een halfzus van NMK-kampioene Gamante D - staat echter nog steeds bij fokker Dielissen in Rosmalen. Fentener van Vlissingen is vermoedelijk de deknaam van oplichter Serge van der Wulp.


“Het veulen werd gekocht onder een valse naam, die op dat moment zoveel vertrouwen gaf dat we in de veronderstelling waren dat het goed was, maar dat bleek niet het geval”, aldus veilingvoorzitter Jan Markink. Van der Wulp gebruikte in het verleden ook al de naam van miljonairsfamilie Fentener van Vlissingen. “Door die valse naam vermoeden we dat het om Van der Wulp gaat. Toen we wisten dat het niet goed zat, hebben we andere veilingen, zoals Dronten en Prinsjesdag, geïnformeerd”, aldus Markink, die in samenwerking met het KWPN overweegt naar de autoriteiten te stappen.

In het verleden is Van der Wulp meerdere malen in opspraak geraakt door oplichterspraktijken. Het televisieprogramma ‘Opgelicht?!’ besteedde al drie keer aandacht aan de oplichter. Eerder dit jaar werd Van der Wulp in het Belgische Hasselt bij verstek tot twee jaar celstraf veroordeeld wegens oplichting van een manegehouder. De rechtbank achtte bewezen dat Van der Wulp de manegehouder uit Hasselt 60.000 euro afhandig had gemaakt. In die zaak handelde Van der Wulp onder de valse naam ‘Stefan Schaper’.

Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Van der Wulp lijkt weer te hebben toegeslagen

 • Dick de Jong

  Ben wel benieuwd deze man zelf op de veiling aanwezig is geweest of dat hij via de telefoon heeft gekocht.
  Ik heb zelf ook met deze oplichter/fantast te maken gehad. Ik raad de veilingorganisatie in ieder geval aan om aangifte te doen.

 • Jan van Pernis

  Enkele jaren geleden is Serge v.d. Wulp ook bij ons geweest. Gelukkig hadden wij hem vrij snel door. Hij gebruikte toen ook de naam Fentener van Vlissingen. Wij hebben toen een foto van hem rond gestuurd naar veel paarden eigenaren. Veel verhalen van de financiele en emotionele schade die hij heeft aangericht hebben wij o.a. vernomen van de redactie van OPGELICHT.En dat gaat echt niet alleen over paarden. De politie bleek indertijd totaal niet geinteresseerd te zijn dus zo komt hij er steeds mee weg. Misschien onze foto van hem maar eens landelijk publiceren ? Of mag dat weer niet van wege de privacy van deze zogenaamde meester oplichter ?

 • Dick de Jong

  @Jan van Pernis
  Het is ieder geval een broodmager scharminkel met een rattenkopje en een charmante manier van doen.
  Hij is volgens mij bij opgelicht als eens vol in beeld geweest.

 • frannie

  Is weer gesignaleerd in Breda met wederom een jong blond meisje…politie doet niets…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook