Ga naar hoofdinhoud

Van Gogh en Marco Kutscher houden zich staande in regen

Marco Kutscher, hier met Van Gogh. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
De eerste Global Champions Tour in de nieuwe Tops International Arena in Valkenswaard kende vandaag een door regen geteisterde Grote Prijs. Vele topcombinaties groetten voortijdig af en verschillende paarden maakten ongebruikelijke fouten door de flinke regenval. Eén combinatie had in ieder geval geen last van het weer: Marco Kutscher en de KWPN-goedgekeurde hengst Van Gogh. "Ik had nooit verwacht dit te winnen. Van Gogh was tot nu toe nog niet bepaald een speedpaard", aldus Kutscher over de hengst van Hans en Daan Horn van De Wiemselbach.


Maar voor een ‘niet-speedpaard’ was de Numero Uno-zoon Van Gogh toch wel erg snel in de barrage. Korte metten maakte hij met de sterke barragerit van Simon Delestre en de Selle Français-hengst Qlassic Bois Margot (L’Arc de Triomphe x Galoubet A). Er stond nog een Nederlands paard op het GCT-podium, namelijk Eurocommerce California (Corland x Ramiro) onder de Qatari Bassem Hassan Mohammed.

‘Nooit gedacht’

“Van Gogh heeft nog niet veel van zulke proeven gesprongen en ik heb nog nooit iets met hem gewonnen”, vertelde Marco Kutscher vlak na zijn overwinning. “Hier winnen met al die top ruiters en paarden is heel bijzonder. Ik moet mijn paard gewoon bedanken, want die heeft geweldig gesprongen. Ik had de mazzel dat ik als laatste mocht starten, maar ik had nooit gedacht dat ik een kans zou maken. Maar nu verwacht ik dat Van Gogh nog wel kansen zal hebben in Grote Prijzen in de toekomst”, glimlacht Kutscher.

Koele Van de Pol
Henk van de Pol zette met Tim Collins’ en Egbert Scheps Willink (Twister x Landsieger) een fantastische prestatie neer. Na twee foutloze omlopen mocht de scherpe ruin als eerste van start in de barrage. Toen Van de Pol de ring wilde betreden, moest hij weer omdraaien want het parcours bleek toch nog niet gereed. Na een aantal minuten wachten kon de geboren Eindhovenaar de ring pas betreden. Spanning bij Willink gooide bijna roet in het eten, want de kleinzoon van Numero Uno bleef liever bij de uitgang. Van de Pol hield het hoofd koel en zette een foutloze barragerit neer, goed voor een vierde plaats.

Plank voor Brash
In een verwoede poging om zijn derde GCT-overwinning met Hello Sanctos te pakken, kreeg Scott Brash een fout op een plankensteil, waardoor voor hem de zesde plaats restte. Gregory Wathelet en Algorhytem (Tampa x Calvados) kregen ook een fout, maar hun snelle tijd zette hen op plaats vijf.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Eén reactie op “Van Gogh en Marco Kutscher houden zich staande in regen

  • marcel dufour

    Geweldig gereden door Henk die inderdaad last had van wat er gebeurde. Eerst losgesprongen, toen bij de ingang van de ring een paar minuten wachten in de regen en toen weer terug naar het inspringterrein om opnieuw los te springen omdat het parcours nog steeds niet klaar was.
    Ik mag hopen dat Henk nu ook nog wat andere GCT wedstrijden mag rijden want hij verzamelt in 1 wedstrijd net zoveel punten als bijvoorbeeld Gerco Schröder in een heel seizoen en we moeten zoveel mogelijk Nederlanders naar de finale krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook