Ga naar hoofdinhoud

Van Grunsven: ‘Londen voor Upido waarschijnlijk te vroeg’

Anky met Upido

Anky van Grunsven met UpidoDe KNHS kondigde vandaag in een persbericht aan dat Anky van Grunsven haar rentree met Salinero (v. Salieri) zal maken op het NK dressuur in Hoofddorp. Zelf spreekt de amazone niet van een rentree. Ze zal haar topper ook al tijdens het CDI van Saumur, eind april, starten. Nieuwe troef IPS Upido (v. Ferro) zal niet aan de start komen op het NK.

Van Grunsven: “Voor mij is er niets veranderd aan wat ik eerder al gezegd heb. Ik zal dit seizoen kijken hoe Salinero het doet en met het oog op Londen, zal het min of meer Salinero’s beslissing zijn of we gaan of niet. Ik laat het van hem afhangen. Persoonlijk vind ik het niet zo spannend, omdat ik er zelf nog niet helemaal uit ben wat ik precies wil. De tijd zal het leren. Je weet nooit hoe het loopt, dat hebben we begin deze week wel gezien met Vontango. Wel kan ik zeggen dat Londen voor Upido waarschijnlijk te vroeg komt. Hij heeft een lichte blessure gehad, waardoor we trainingsachterstand hebben opgelopen. We zijn hem nu weer licht aan het trainen, maar Londen ga ik waarschijnlijk niet redden.”

Foto: Lonneke Ruesink
Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

Lees ook:
Salinero kwalificatietraject in voor Olympische Spelen

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

8 reacties op “Van Grunsven: ‘Londen voor Upido waarschijnlijk te vroeg’

 • Anne

  Mooi zo. Ik hoop Adelinde, Imke en Anky. Jammer van Vontango. anders hadden we een mooi sterk damesteam.

 • Ingrid

  Het zou mijns inziens Anky sieren als ze een stap in haar carriere terug had gedaan ten gunste van de nieuwe generatie. Zij heeft al zoveel gewonnen in haar leven op olympisch gebied. Alle lof daarvoor maar er zijn in Nederland meer topruiters met toppaarden die graag zouden afreizen naar Londen. Die ook meedoen in de top en medaillekansen hebben. Of is dat een onsportieve gedachte van mij?

 • dressuurruiter

  De besten moeten gaan.
  Iedereen kan aan de selecties meedoen, als ze beter zijn dan Anky zitten ze erbij.
  Zo simpel is het Ingrid.
  En wat ik begreep uit eerdere berichten is Anky er helemaal niet zo op gebrand om te gaan maar omdat er op dit moment (nog)niet heel veel betere combinaties zijn doet ze mee(waarschijnlijk op verzoek)
  Maar er kan nog van alles gebeuren, dat hebben we afgelopen week helaas weer meegemaakt met Vontango.

 • nicole

  Ik vind dat Ingrid gelijk heeft. Lange tijd geen wedstrijden rijden, andere ruiters die met het oog op de Spelen hard aan het werk zijn om in het team te komen en dan ineens weer verschijnen omdat je toch Anky bent. Geef inderdaad de anderen een kans als je niet zo gebrand bent! Want die anderen zijn wel gebrand! Tenslotte zei Anky zelf altijd dat als je niet gemotiveerd was je iets niet moet doen. Maar dat is nu blijkbaar ineens weer anders. Zoals helaas wel vaker bij haar. Niet fair tegenover de collega’s! We zullen straks zien of Anky beter presteert dan Imke met haar nieuwe troef en hoe Edward en H.P. het gaan doen met de twee paarden die ze nog niet gestart hebben.

  Overigens Upido niet klaar voor de Spelen? Vreemd! hij liep al Grand Prix en wel goed ook. Ik denk dat de combinatie niet zo goed is. Maar dat zullen ze nooit zo zeggen. Beetje teleurstellend voor je investeerders om ze lang van te voren een paard te laten aanschaffen en er maar niet mee te verschijnen.

 • FG

  Wat zijn we weer zielig bezig.
  De beste mogen naar de OS. Als Anky daar bij hoort gaat ze anders niet. Heel simpel. Iedereen heeft wat dat betreft gelijke kansen met de observatiemomenten.
  Laten we nu de sport in oogschouw nemen en hopen op de beste prestaties voor Nederland, door wie ook!!!!!

 • M

  En zo is dat!! Dat de besten mogen afreizen naar Londen wie dat ook moge zijn…..

 • una

  Wat een geklets allemaal zeg………. Nederland heeft maar 3 ruiters die eventueel mee kunnen doen op dit niveau. Adelinde, Edward (mits hij Totilas heeft) en Anky.
  De rest kan niet in de buurt van de medailles komen.

 • Meta

  Anky is de eerste Nederlandse sporter die op vier verschillende Olympische Spelen een medaille wint, waarvan 3 gouden medailles achter elkaar.
  Haar debuut op de OS vond plaats in 1988…..
  ZES keer heeft zij zich weten te kwalificeren voor Nederland op de OS.
  Zij heeft de dressuursport een enorme PR gegeven , zij is de keizerin van de Kur op muziek ,alles en menigeen binnen en rondom de paardenbusiness heeft hiervan geprofiteerd.
  Het is een talentvolle vakvrouw ,manager ,docente,amazone,internationaal berijfsleidster enz enz ,maar zij is vooral ook moeder en echtgenote.
  Dat zij “er nog niet helemaal uit is” kan ZIJ zich zeker permitteren. Diepe buiging als ze zich kan kwalificeren en meerijdt en een nog diepere buiging en staande ovatie als ze besluit om haar man Sjef (die ip. nog herstellende is van een hersenoperatie!) langs de Olympische dressuurring te steunen!
  In beide gevallen petje af hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.