Ga naar hoofdinhoud

Van Lanen overtuigend naar winst

Michelle van Lanen Urchin BMichelle van Lanen is in vorm en dat liet ze zondag zien in Assen. Met Urchin B (v. Jazz) scoorde ze 68,60 procent. Hiermee zette ze haar concurrentie op achterstand en greep ze de overwinning in de CHIO Cup voor young riders.

“Urchin liep heel goed. Vooral het drafgedeelte in de proef was heel makkelijk en foutloos”, vertelt de twintigjarige amazone. “In galop ontstond er een foutje. Net voor de inzet van het galopappuyement schrok Urchin ergens van en dat leverde spanning op. Dat was zonde.” Haar proef werd door de juryleden gewaardeerd met een score van gemiddeld 68,60 procent. Hiermee bleef Van Lanen zo’n 2,5 procent voor op de nummer twee, Debora Pijpers met Now I’m Here (v. Contango). Deze combinatie scoorde 66,27 procent. Birgit van der Drift legde met Twister (v. Havidoff) beslag op de derde plaats.

Junioren
Bij de junioren was het Dana van Lierop die van zich liet horen. De amazone bezette al vaker een plaats in de top drie, maar won zondag voor het eerst in dit seizoen van de CHIO Cup. Met DJ Tiesto (v. Rohdiamant) wist de amazone uit Helmond 67,88 procent te realiseren. Het was een nipte overwinning, want Denise Nekeman finishte met Ridderkerk SHT (v. Kennedy) met 67,84 procent als tweede. MDH Ohio (v. Indoctro) eindigde onder het zadel van Anne Meulendijks als derde.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Shanna Alderliesten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.