Ga naar hoofdinhoud

Van Lierop weer de sterkste, Hanzon naar 70%

Theo Hanzon
Theo Hanzon Foto Lonneke Ruesink
In Equestricons Walkuere (v. Romanov) lijkt Dana van Lierop een nieuw toppaard te hebben gevonden. Na eerdere ruime zeges met stralende scores won ze vandaag de Prix St. Georges in Beuningen met een totaal van 68,62%. De enige die vandaag hoger wist te scoren kwam pas in de avond aan de start: Theo Hanzon zette 70% neer in de Midden Tour.

Van Lierop scoorde bij hoofdjury mevrouw Ilona Bax zelfs 70,79% en stak daarmee met kop en schouders boven de concurrentie uit. De nummers twee tot en met vier zaten erg dicht bij elkaar. Op de tweede plaats kwam Rosalie Bos met eveneens een Eqestricons-paard: Bolita (v. Uptown). De merrie, door Bos zelf opgeleid, reikte afgelopen zomer nog naar individueel brons op het Junioren-EK en maakte daarna de overstap naar de Young Riders. Vandaag reed de elegante combinatie 65,86% bijeen. Beide paarden zijn in eigendom van de Belgische familie Arl. De derde prijs was voor Justine Mudde met de Duitse schone Lauda (v. Laudabilis). Zij scoorden 65,26%.

Ook winst voor andere Van Lierop

De prettige accommodatie in Beuningen, waarover veel deelnemers zeer te spreken waren, bood ook onderdak aan twee groepen ZZ-Zwaar. De eerste proef werd ruimschoots gewonnen door Miranda Hoezen, die met Wise Guy een generale repetitie kwam houden voor de indoorkampioenschappen komend weekend. Ze reed 67,29 bijeen maar wist dat niveau in de tweede proef niet vast te houden. Daar werd haar paard wat te enthousiast en ontstonden fouten. Een derde prijs met 62,14% was hun deel. Die proef werd met ruim 66% gewonnen door Robin van Lierop. In de eerste proef was hij nog tweede, met de voorheen door Jonna Schelstraete uitgebrachte Chicago MH (v. Vivaldi) met 64,29%. Een veelbelovend Subtopdebuut voor deze combinatie. Mandy Wilms pakte in de eerste proef de vierde en in de tweede proef de tweede prijs. Haar Apache (v. Rhodium) bracht haar tot 62 en bijna 66%.

De tweede ZZ-Zwaar-rubriek werd gewonnen door Hanneke Ariëns met Baresia (v. United). De vosmerrie beweegt met veel lichaamsgebruik en bleef de hele proef heel mooi in de aanleuning. Ariëns stuurde haar paard geroutineerd en met ogenschijnlijk gemak door de proef. De pirouettes verdienen nog wat aandacht, waardoor de score op 66,71% bleef. Tweede werd Maarten Donkers met Astrix (v. Obelisk), die in de tweede proef bovenaan eindigde. De scores bedroegen 65,29 en 62,43%.

Japanse zege Inter I

De Japanse Kazuki Sado trok de winst in de Intermédiaire I naar zich toe met de op de Equine Elite-veiling aangekochte Urban Legend (v. OO Seven). Hoofdjury Jeffrey Heijstek zag in hem niet de winnaar, maar door de hoger gezeten jury bij H, Sven Rothenberger, kwam hij toch tot de hoogste score: 66,64%. Bart Bax haalde de tweede prijs op met zijn Friese paard Sybren P. Het duo behaalde bijna 66%. Bax: “Het is echt een fijn paard. Heel aansprekend en met een prima galop. Misschien geen paard om 70% mee te halen, maar wel heel correct en constant. Hij doet wat hem gevraagd wordt.”

Hanzon wint Midden Tour

In de Midden Tour werden proeven van hoog niveau getoond. Met exact 70% won Theo Hanzon de laatste rubriek van de dag. Top’s Zoë (v. Negro) liet haar power en talent voor het hogere werk zien in de Intermédiaire II. De grote vosmerrie maakte haar debuut in deze klasse en haar wedstrijddebuut onder Hanzon. De combinatie liet de hoogste dagscore noteren. In diezelfde proef kwam Jean Rene Luijmes met Aswin (v. Sandreo) tot 69,01% en reed Elise Kettner zich naar de derde prijs door 68,55% te laten noteren. Zij zadelde haar Floyd (v. Fielman).

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook