Ga naar hoofdinhoud

Uitgebreid interview met beroemde veearts en paardenbehandelaar in de TV Show

De wereldberoemde veearts Jan-Harm Pol.
De beroemde Nederlandse veearts Harm-Jan Pol was vrijdagavond 3 november te gast in de TV Show. Dr. Pol behandelt regelmatig paarden in de Amerikaanse reality serie The incredible Dr. Pol, die dit jaar het zevende seizoen inging. Sinds vorig jaar staat er een waarschuwing in beeld aan het begin van elke aflevering, om te voorkomen dat mensen zelf gaan experimenteren bij hun dieren, want meestal is niet de hele behandeling te zien.

The incredible Dr. Pol is een televisieserie die in 26 landen wordt uitgezonden op National Geographic Channel. De hoofdrolspeler is Jan-Harm Pol (1942) uit het Drentse Wateringen, die al jaren in Michigan woont. Hij begon daar een praktijk en beoefent het vak van dierenarts nog steeds. Het experiment van zijn zoon Charles, die carrière wilde maken in de film- en televisiewereld, leidde tot de serie.

Dieren zijn geen mensen

Dr. Pol is op gezette tijden in Nederland om in het theater zijn levensverhaal- en filosofie te vertellen. Het komt hierop neer: dieren zijn geen mensen, ze hebben het beste leven wanneer elke dag volgens hetzelfde patroon verloopt. En ze kunnen tegen een stootje. Dat laatste komt hem wel eens op kritiek te staan. Hij is inderdaad niet de man van het aaien. En ook niet van de moderne techniek. ‘Ik gebruik mijn gezond verstand, dat heeft mij en de patiënt zelden in de steek gelaten.’

 

Lees verder

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.