Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud legt beslag op ‘eigen’ Indorado

VDL Stud heeft beslag laten leggen op hun eigen keurhengst Indorado, die door de Duitse hengstenhouderij Delight Stables aan de Nederlandse hengstenhouderij Klomphaar zou zijn verkocht. “We hadden Indorado verhuurd naar de Delight Stables, maar hij was absoluut niet te koop! Maar dit seizoen stond ‘ie ineens in Nederland om te dekken”, vertelt Wiebe-Yde van de Lageweg namens de VDL Stud.


VDL Stud had al eerder zaken gedaan met Nederlander Franklin van Kasteren van de in Duitsland gevestigde Delight Stables. Zo verkocht familie Van de Lageweg hengsten als Hold Up Premier VDL, Vegas VDL en Arkansas VDL. Maar de bewezen vererver Indorado was volgens Van de Lageweg helemaal niet te koop. “Indorado is oud, maar was nog goed fit, dus was een beperkt aantal merries natuurlijk dekken een mooie optie voor hem”, legt Van de Lageweg uit. “Bij Delight Stables kon dit en hij zou daar kunnen genieten van een mooie oude dag. Zij hoefden ons geen huur te betalen en wij zouden geen kosten meer hebben.”

Maar toen bleek Indorado dit jaar ineens beschikbaar bij de Nederlandse hengstenhouderij Klomphaar, waar de 25-jarige Corrado I-zoon ook via natuurlijk dekken beschikbaar kwam. “Dat klopte niet, dus we wilden Indorado ophalen. Maar bij Klomphaar zeiden ze dat ze hem hadden gekocht. Dat kon natuurlijk niet, want wij hadden hem nooit verkocht!”
Aangezien hengstenhouderij Klomphaar volgens Van de Lageweg geen medewerking wilde verlenen, legde VDL Stud beslag op Indorado en liet de hengst ophalen. “Hij zag er niet goed uit en kreeg waarschijnlijk niet het speciale voer dat hij nodig heeft. Zulke oude hengsten hebben de juiste verzorging nodig”, vertelt Van de Lageweg.

“Nu hebben we dus beslag laten leggen op ons eigen paard. Bij zo’n oude hengst gaat het allang niet meer om de waarde, maar wel om het principe. Indorado heeft veel voor ons betekend en voor ons gedaan. Die verdient een goede oude dag”, besluit Wiebe-Yde van de Lageweg namens VDL Stud.

Hengstenhouderij Klomphaar onthoudt zich van enig commentaar zolang de zaak onder de rechter is. Klomphaar bevestigt dat er conservatoir beslag is gelegd op de hengst Indorado.

Delight Stables schreef in een op 16 januari 2015 verschenen persbericht Indorado te hebben aangekocht.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “VDL Stud legt beslag op ‘eigen’ Indorado

  • R. Blom

    Het wordt tijd dat er een eigendomsbewijs voor paarden komt. Het zou mooi zijn als het stamboompapier van het stamboek daarvoor kon worden gebruikt

  • Ingrid

    In Duitsland hebben alle paarden een eigendomsbewijs. Alleen als je dat hebt, ben je eigenaar. Een paspoort zegt daar niks over het eigendom van het paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook