Ga naar hoofdinhoud

Veel successen voor KWPN’ers

Naast de goede resultaten van onze Nederlandse ruiters het afgelopen weekend, zijn er op verschillende wedstrijden over de hele wereld ook een aantal successen behaald door Nederlands gefokte paarden.


Budapest
De door Joop Luimstra gefokte Corlantos liep onder de Noorse amazone Benedikte Serigstad Endresen op het CSI3* in Budapest. Vrijdag werd de combinaties derde na een foutloze barrage in het 1.50 meter en zondag werden ze vijfde in een 1.45 meter direct op tijd.

Ook Phin-Phin-dochter Bionda 3 liep mee in deze wedstrijd. Zij werd onder Gerfried Puck tweede in het 1,45 meter direct op tijd.
Gerfried Puck was ook succesvol met Bo. In het 1.30 meter schreef de combinatie één keer de overwinning op naam en ook mochten ze de zesde prijs in ontvangst nemen in het 1,40 meter.

Wilków
Negen combinaties bereikten zondagmiddag de barrage van de Grote Prijs van Wilków. Onder hen vier KWPN-ers. Que Pasa 5, gefokt door Geert Zwartjens uit Steggerda, werd tweede onder de Poolse Michal Kazmierczak.
Kojak-nakomeling Ben B werd in de Grote Prijs zesde onder Henk Frederiks en Christian K werd zevende onder Daniel Svensson. Captain Cooper werd onder Leon Thijssen achtste en Arakorn werd 11e onder Jelmer Hoekstra.

Knokke
Zaterdagavond werd er in het Belgische Knokke een 3* Grote Prijs verreden. De winst in deze wedstrijd ging naar de door Jan Dunnewind en Gerbrand van Beesten gefokte elite sport-merrie California. Onder Egyptenaar Abdel Saïd liep zij glansrijk naar de winst in deze 1,55 meter rubriek. Een week na hun 1,50m-zege op hetzelfde concours.

In het 1.45m tweefasen op vrijdag finishte Thomas Ryan in een snelle tijd met Cady B (van fokker Frans Burgers uit Rosmalen) wat naar later bleek goed was voor de derde prijs. In het 1.40m waren Pilar Lucrecia Cordon met de tienjarige Harley (fokker D. Tolner uit Hooghalen) en Ruben Romp met Wizard (fokker Sj. Swierstra en S. Swierstra) aan elkaar gewaagd. In deze direct op tijd verreden proef eindigden ze als tweede respectievelijk derde.

In de CSI2* Grote Prijs over 1,45 meter ging de winst naar Zirocco Blue-nakomeling Dazermie onder Emil Hallundbaek.

Vimeiro
In het Portugese Vimeiro ging de GP-zege van het CSI2* ook naar een KWPN’er. Joao Chuva boekte een thuisoverwinning met Virginia Dream van fokker Stal Rombouts uit Hapert.

Tryon
In de CSI4* Grote Prijs van Tryon sprong Matt Williams zaterdags naar de derde prijs met de Nijinski-zoon Valinski S. Adam Prudent schreef het 1.50m op zijn naam met Vasco, waarmee hij vorige week ook al opvallende prestaties leverde.

Megeve
Op het CSI3* in het Franse Megeve bereikte Marie Hecart de vierde plaats in de 1,50 meter Grote Prijs met KWPN’er Cenwood delle Lame.

Donderdags won Julien Gonin daar het 1.35m met Well Done (fokker R. Beuving uit Nieuweroord).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

 

Eén reactie op “Veel successen voor KWPN’ers

  • W Riezebos

    Niet overdrijven omtrent het succes van KWPN paarden.
    Want in de GP van Aken waren de KWPNers slecht vertegenwoordigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook