Ga naar hoofdinhoud

Veel tuigpaarden naar Amerika

Tuigpaardmerrie Whispering Hope (v. Patijn) gaat naar Amerika. Ook haar volle zus C’est La Vie, die dragend is van Manno gaat mee. Beide paarden komen van de fokkers Peter en Marjan Stevens uit Norg. Whispering Hope won enkele jaren terug het Nederlands kampioenschap fokmerries.

Er is momenteel veel belangstelling voor tuigpaardmerries vanuit Amerika. Ook via Harm Jan Veenstra maakten meerdere tuigpaarden de overtocht, waaronder de stermerrie Alonda (v. Talos). Toon van Doorn zag zijn inmiddels gecastreerde KWPN-hengst Avontuur (v. Uromast) vertrekken. Volgens fokker Leendert Veerman is zijn betuigde paarden steeds moeilijker te vinden. “Ik heb inmiddels veulens aangekocht. Die ga ik zelf dan maar opfokken, anders heb ik in de toekomst geen handelspaarden meer op stal.”

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook