Ga naar hoofdinhoud

Veerle Liesens in de race voor Schoonste Boerin van Vlaanderen

Foto Lonneke Ruesink

De 22-jarige Veerle Liesens zit  in de finale om Schoonste Boerin van Vlaanderen te worden. De Belgische is werkzaam op Studboek Zangersheide en wil bewijzen dat een boerin niet de hele dag op het land aan het werk is.

Liesens wil de landbouw in een positief en modern daglicht stellen en dat is meteen ook haar voornaamste drijfveer om deel te nemen aan de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen. Veerle: ,,Wij hebben thuis een landbouwbedrijf met verschillende afdelingen, maar onze focus ligt vooral op het melkvee. We hebben een bevallingscentrum voor paarden en ik ga regelmatig op jumping met een aantal zelfgefokte paarden. Ik wil de beeldvorming omtrent de term ‘boerin’ dan ook doorbreken. Een boerin staat niet de hele dag op het veld of tussen haar dieren. Een moderne boerin heeft een sociaal leven en dat wil ik bewijzen met mijn deelname aan de verkiezing van de Schoonste Boerin van Vlaanderen. Dat sociale aspect kom ik elke dag tegen in mijn werk bij Zangersheide en in de samenwerking met de cliënten van ons paardenbevallingscentrum.”

Veerle is één van de negen finalisten in de verkiezing ‘de schoonste boerin van Vlaanderen’. Naast die titel strijden de finalisten ook om de publieksprijs. Om deze prijs binnen te halen, heeft Veerle Liesens stemmen nodig. Je kunt via Facebook op haar stemmen.

Bron: Horsus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook