Veerle Liesens in de race voor Schoonste Boerin van Vlaanderen

Foto Lonneke Ruesink

De 22-jarige Veerle Liesens zit  in de finale om Schoonste Boerin van Vlaanderen te worden. De Belgische is werkzaam op Studboek Zangersheide en wil bewijzen dat een boerin niet de hele dag op het land aan het werk is.

Liesens wil de landbouw in een positief en modern daglicht stellen en dat is meteen ook haar voornaamste drijfveer om deel te nemen aan de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen. Veerle: ,,Wij hebben thuis een landbouwbedrijf met verschillende afdelingen, maar onze focus ligt vooral op het melkvee. We hebben een bevallingscentrum voor paarden en ik ga regelmatig op jumping met een aantal zelfgefokte paarden. Ik wil de beeldvorming omtrent de term ‘boerin’ dan ook doorbreken. Een boerin staat niet de hele dag op het veld of tussen haar dieren. Een moderne boerin heeft een sociaal leven en dat wil ik bewijzen met mijn deelname aan de verkiezing van de Schoonste Boerin van Vlaanderen. Dat sociale aspect kom ik elke dag tegen in mijn werk bij Zangersheide en in de samenwerking met de cliënten van ons paardenbevallingscentrum.”

Veerle is één van de negen finalisten in de verkiezing ‘de schoonste boerin van Vlaanderen’. Naast die titel strijden de finalisten ook om de publieksprijs. Om deze prijs binnen te halen, heeft Veerle Liesens stemmen nodig. Je kunt via Facebook op haar stemmen.

Bron: Horsus

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.