Ga naar hoofdinhoud

Veertien hippische sporters in de Top 100 van de Lotto Telesport Sport Index

In de vandaag gepubliceerde Top 100 Sport Index van Lotto en Telesport staan maar liefst veertien hippische sporters. In de top tien staan zelfs drie hippische sporters. Adelinde Cornelissen staat op de zesde plaats, gevolgd door Gerco Schröder op een zevende plaats en de Nederlandse springequipe op plaats tien.

De dressuurequipe neemt de 29e plaats in, terwijl para dressuurruiter Frank Hosmar en het Nederlandse vierspanteam de 38e plaats delen. Topmenner IJsbrand Chardon bevindt zich op een 54e plek. De springruiters Jur Vrieling, Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten moeten de 69e plek delen, terwijl Anky van Grunsven en Edward Gal gezamenlijk 94e staan. Menners Koos de Ronde en Theo Timmerman staan op een respectievelijk 97e en 99e positie.

De sportvrouwen domineren de hoogste plaatsen van de lijst: zwemster Ranomi Kromowidjojo op nummer één, wielrenster Marianne Vos op twee en het Nederlandse vrouwen hockeyteam op drie. Turner Epke Zonderland en windsurfer Dorian van Rijsselberghe delen de vierde plek.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook